fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

עוגיות מגולגלות במילוי תפוחים ואגוזים. בצק פריך רך שמשתלב נהדר עם המילוי. בתור אחת שלא חובבת מאפים עם פירות, אני חייבת לומר שהן יצאו מושלמות וכבר ״נעלמו״ טרם פרסמתי את המתכון :). עוגיות קלות להכנה שמתאימות בדיוק לראש השנה.

מגולגלות תפוחים | צילום: ספיר דהן
מגולגלות תפוחים | צילום: ספיר דהן

מצרכים לכ- 30 עוגיות מגולגלות תפוחים

לבצק הפריך

  • 100 גרם חמאה רכה.
  • ביצה L.
  • 100 גרם סוכר (2\1 כוס).
  • 280 גרם קמח (2 כוסות).
  • 2\1 שקית אבקת אפייה.
  • קורט מלח.

למילוי התפוחים

  • 3 תפוחים אדומים.
  • 40 גרם חמאה.
  • 30 גרם סוכר לבן (3 כפות).
  • 25 גרם סוכר דמררה (2\1 2 כפות).
  • 4\1 כפית קינמון (אופציונלי).
  • 60 גרם אגוזי מלך גרוסים.

אופן ההכנה

  1. מתחילים בהכנת הבצק: בקערה רחבה מניחים ביצה, סוכר ומלח, וטורפים היטב.
  2. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה, ולשים בידיים עד לקבלת פירורים קטנים.



    מגולגלות תפוחים | צילום: ספיר דהן



  3. מוסיפים את החמאה הרכה (החמאה חייבת להיות רכה), ולשים עד לקבלת בצק אחיד, חלק ונעים.




    מגולגלות תפוחים | צילום: ספיר דהן




  4. עוטפים את הבצק בניילון נצמד, ומעבירים למקרר למשך כ-30 דק’.
  5. בינתיים מכינים את המילוי: קולפים את התפוחים, מגרדים אותם בפומפיה וסוחטים מנוזלים.
  6. במחבת רחבה מניחים חמאה, וממיסים אותה על אש קטנה. מוסיפים את התפוחים המגורדים, ומערבבים עד שכל התפוחים עטופים בחמאה.
  7. מוסיפים סוכרים וקינמון, ומערבבים. מבשלים על אש קטנה במשך כ-5 דק’, עד שכל הנוזלים התאדו ומתקבלת תערובת סמיכה וכהה.




    מגולגלות תפוחים | צילום: ספיר דהן


    מגולגלות תפוחים | צילום: ספיר דהן




  8. מעבירים לכלי אחר, ומניחים לצינון.
  9. מוציאים את הבצק מהמקרר, ומחלקים אותו ל-4 כדורים שווים (לא לנסות לרדד כמות גדולה של בצק, כי הוא יקרע לכם).
  10. מקמחים את כדור הבצק במעט קמח וגם את משטח העבודה. מרדדים כל כדור לעלה דק, ומישרים את השוליים.
  11. מורחים את מילוי התפוחים באמצע, ומשאירים את השוליים ללא מילוי כלל.
  12. מפזרים מעל אגוזי מלך גרוסים, ובעזרת קלף מקפלים את השוליים מעל המילוי (היעזרו בתמונה).




    מגולגלות תפוחים | צילום: ספיר דהן



  13. מכניסים את הקלף מתחת לבצק, ומגלגלים בעדינות לצורת גליל (במידה ונוצרו קרעים, מהדקים אותם עם הידיים).
  14. חוצים כל גליל לעוגיות בינוניות.



    מגולגלות תפוחים | צילום: ספיר דהן




  15. מסדרים את העוגיות במרווחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  16. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-25 דק’.
  17. מצננים לחלוטין, ומפזרים אבקת סוכר.

חשוב לדעת

  • השתדלו לא לקמח את כדורי הבצק בהרבה קמח, הקמח משפיע על המרקם הסופי של העוגיות.
  • תוכלו לוותר על אגוזי המלך, או להמיר אותם בשקדים.
  • את העוגיות מאחסנים בקופסה אטומה בטמפ’ החדר.

אולי תאהבו גם: עוגיות מגולגלות במילוי נוטלה | עוגיות סהרוני שקדים (סהרונים) | עוגיות כעכ מתוקות | עוגיות שוקולד קוקוס

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.