fbpx



אין על מקלות בייגל ירושלמי שיוצאים חם מהתנור, עם המון שומשום וריח שמזכיר את שוק מחנה יהודה. השילוב בין מקלות בייגל ירושלמי לפיצה זה שיגעון שרציתי לנסות, ועכשיו אני יכולה לומר לכם בוודאות : אתם חייבים (אבל חייבים) להכין את זה כבר היום!

מקלות בייגל ירושלמי במילוי פיצה | צילום: ספיר דהן
מקלות בייגל ירושלמי במילוי פיצה | צילום: ספיר דהן

מצרכים

לבייגלה

  • 420 גרם קמח לבן.
  • 5 גרם שמרים יבשים (כפית).
  • 2\1 כפית מלח.
  • 5 גרם סוכר (כפית).
  • 30 מ”ל שמן זית.
  • 280 מ”ל מים פושרים.

לרוטב העגבניות

  • עגבניה אחת מגורדת.
  • 100 גרם רסק עגבניות.
  • שן שום אחת חתוכה לקוביות.
  • 10 גרם סוכר לבן (כף).
  • 2\1 כפית פלפל שחור.
  • 2\1 כפית מלח.
  • 4\1 כפית אורגנו.
  • 30 מ”ל מים.
  • מעט שמן לטיגון.

למילוי

  • גבינה צהובה.
  • זיתים \ תירס או כל דבר אחר שתרצו להוסיף.

לטופינג

  • 150 גרם שמשום.
  • 50 מ”ל מים להברשה.

אופן ההכנה

  1. מתחילים בהכנת הבייגל: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים מים, שמרים וסוכר ומערבבים.
  2. מוסיפים את הקמח, המלח ושמן הזית ולשים במשך כ- 8 דק’, עד לקבלת כדור בצק אחיד ומעט דביק.
  3. מברישים קערה במעט שמן זית ומניחים את הבצק בפנים.
  4. מכסים בניילון נצמד, ומשאירים להתפחה בטמפ’ החדר למשך כ- שעה.
  5. בינתיים מכינים את הרוטב: במחבת רחבה שמים מעט שמן, מוסיפים את קוביות השום ומטגנים מעט עד להזהבה.
  6. מוסיפים את העגבניה המגורדת ומערבבים.
  7. מוסיפים גם את רסק העגבניות והתבלינים.
  8. מוסיפים את המים ומערבבים לאיחוד, מכסים את המחבת במכסה ומבשלים במשך כ- 5-6 דק’.
  9. טועמים ומשפרים במידת הצורך את התיבול.
  10. הרכבה: מחממים תנור ל- 220 מעלות.
  11. מקמחים משטח עבודה, ולשים מעט את הבצק להוצאת אוויר.
  12. מחלקים את הבצק לכדורים שווים.
  13. מרדדים כל כדור בצד לעלה דק, מורחים מעל מעט מהרוטב (השתדלו להשאיר את השוליים ללא רוטב, כך יהיה לכם יותר קל לגלגל).
  14. מפזרים גבינה צהובה וזיתים (או כל תוספת שאתם אוהבים) ומגלגלים לצורת גליל ומותחים מעט.
  15. מברישים את הבייגל במעט מים ומגלגלים בשומשום.
  16. מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  17. מכניסים לתנור למשך כ- 20-25 דק’ או עד שהבייגל שחום מכל צידו.
מקלות בייגל ירושלמי במילוי פיצה | צילום: ספיר דהן
מקלות בייגל ירושלמי במילוי פיצה | צילום: ספיר דהן

חשוב לדעת

  • ניתן לעטוף את הבייגלה היטב להקפיא, ולהפשיר כשמתחשק.
  • תוכלו למלא בכל תוספת שאתם אוהבים.

אולי תאהבו גם: מאפה תרד בולגרית וצנוברים | מאפה בצל ופטריות | בורקיטס גבינות וזיתים | פאי לזניה

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.