⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
עוגיות בלונדיז מושחתות, רכות ומטריפות בתוספת שוקולד לבן ופיסטוקים קלויים (רמז: זה שילוב מטורף!). מלבד הטעם המשגע, עוגיות הבלונדיז ממש קלות להכנה, וכל מה שתצטרכו זה קערה ומטרפה. עוגיות בלונדיז שוקולד לבן ופיסטוק ממכרות וטעימות. מה שיפה בהן, הוא שתוכלו להקפיא את כדורי העוגיות (לפני האפיה) ולאפות מתי שמתחשק. לכן אם אתם מכינים כמות גדולה או שנשאר לכם בצק, אפשר להקפיא ולהינות בהמשך 🙂
מצרכים לעוגיות בלונדיז שוקולד לבן ופיסטוק כ- 15 עוגיות
תוכן עניינים
- 120 גרם חמאה.
- 100 גרם סוכר חום כהה (2\1 כוס פחות כף).
- 90 גרם סוכר לבן (2\1 כוס פחות כף).
- ביצה L בטמפ’ החדר.
- 210 גרם קמח (2\1 1 כוסות).
- 2\1 כפית מלח.
- 4\1 כפית אבקת אפייה.
- 4\1 כפית אבקת סודה לשתייה.
- 60 גרם פיסטוקים קלויים.
- 60 גרם שוקולד צ’יפס לבן (או קצוץ גס).
אופן ההכנה
- ממיסים את החמאה, ומניחים לצינון במשך כ-2 דק’.
- מוסיפים סוכר חום וסוכר לבן, וטורפים עד לאיחוד. מוסיפים את הביצה וטורפים שוב.
- בקערה נוספת מערבבים קמח, מלח, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה. מוסיפים את היבשים אל הרטובים ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה ודביקה.
- מוסיפים שוקולד לבן ופיסטוקים קלויים ומערבבים עד להטמעה.
- יוצרים כדורים במשקל של 40-50 גרם, ומניחים אותם בתוך תבנית. עוטפים את התבנית בנילון נצמד, ומעבירים את כדורי העוגיות למקפיא למשך כ-30 דק’ (אין אפשרות לוותר על שלב זה).
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מסדרים את העוגיות במרווחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, ואופים את העוגיות במשך כ-13-15 דק’.
- מצננים לחלוטין לפני שמרימים את העוגיות מהתבנית.
- ניתן לזלף פסים של שוקולד לבן על כל עוגיה.
חשוב לדעת
- ניתן להקפיא את כדורי העוגיות (ללא אפייה) במשך כמה שבועות, ולאפות כשמתחשק.
- ניתן להמיר את השוקולד הלבן בכל שוקולד אחר שאתם אוהבים.
- שימו לב לזמני האפייה 🙂
אולי תאהבו גם: עוגיות שוקולד צ’יפס פאדג’יות | עוגיות בראוניז | עוגיות ריבה סנדוויץ׳ | עוגיות ביסקוטי | עוגיות שוקולד קוקוס