fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

חמאת בוטנים ושוקולד…. יש מישהו שלא אוהב את השילוב המושלם הזה? פאי יפייפה, עם שילוב טעמים מנצח שכל המשפחה תתאהב בו. והפלוס הוא, שהפאי כל כך קל ומהיר להכנה שאני בטוחה שתכינו פאי שוקולד וחמאת בוטנים עוד ועוד – אז זה הזמן להכניס את המתכון לראש רשימת המתכונים שלכם.

פאי שוקולד וחמאת בוטנים | צילום: ספיר דהן
פאי שוקולד וחמאת בוטנים | צילום: ספיר דהן

מצרכים לתבנית פאי מתפרקת 24 ס”מ

לתחתית

  • 200 גרם ביסקוויטים.
  • 100 גרם חמאה מומסת.
  • כף קקאו (אופציונלי).

למריחה

  • כ- 2\1 כוס חמאת בוטנים.

למילוי שוקולד

  • 160 גרם שוקולד חלב.
  • 200 גרם שוקולד מריר.
  • 250 מ”ל שמנת מתוקה.
  • קורט מלח.

לקצפת חמאת בוטנים

  • 250 מ”ל שמנת מתוקה.
  • 20 גרם אבקת סוכר .
  • 40 גרם חמאת בוטנים חלקה.

אופן ההכנה – פאי שוקולד וחמאת בוטנים

  1. מתחילים בהכנת התחתית: במעבד מזון עם להב פלדה, טוחנים את הביסקווטים לאבקה.
  2. מערבבים יחד עם החמאה המומסת, ואבקת הקקאו.
  3. משטחים את התערובת בשכבה דקה ואחידה על תבנית הפאי, ומכניסים למקפיא למשך כ- 10 דק’.



    פאי שוקולד וחמאת בוטנים | צילום: ספיר דהן



  4. מוציאים את תבנית הפאי מהמקפיא, מורחים שכבה דקה ואחידה של חמאת בוטנים ומחזירים למקפיא עד להכנת המילוי.



    פאי שוקולד וחמאת בוטנים | צילום: ספיר דהן



  5. הכנת המילוי: בקערה מתאימה למיקרו, שמים שוקולד חלב, שוקולד מריר ושמנת מתוקה.
  6. ממיסים בפולסים קצרים עד להמסה מלאה (יש לערבב בין פלוס לפולס).
  7. מוסיפים את המלח ומערבבים.
  8. מוציאים את התבנית, ושופכים את התערובת מעל לשכבת חמאת הבוטנים.




    פאי שוקולד וחמאת בוטנים | צילום: ספיר דהן



  9. מכניסים למקרר להתייצבות למשך כ- 30 דק’.
  10. הכנת קצפת חמאת בוטנים: בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים שמנת מתוקה, אבקת סוכר וחמאת בוטנים .
  11. מקציפים למשך כמה דק’, עד לקבלת קצפת יציבה אך לא נוקשה (היא צריכה להיות במרקם נוח למריחה)
  12. בעזרת כף, מורחים את הקצפת בשכבה אחידה על תערובת השוקולד.
  13. ניתן לגרד מעל כל שוקולד שתרצו.
  14. מכניסים למקרר למשך כ- שעתיים.

חשוב לדעת

  • במידה וקשה לכם לחלץ את הפאי, תוכלו להכניס אותו למקפיא למשך כ- 20 דק’, לחלץ ולחתוך.

אולי תאהבו גם: פאי לזניה | מקלות בייגל ירושלמי במילוי פיצה | מאפינס אוכמניות | מאפה תרד בולגרית וצנוברים

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.