fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

עוגיות פיסטוק ושוקולד דקות, פריכות וקלות להכנה. בלי ביצים ובלי מיקסר – פשוט מערבבים את החומרים, יוצרים עוגיות ואופים. תוכלו לשדרג אותן ולהוסיף שוקולד לבן או גרידת תפוז.

עוגיות פיסטוק שוקולד | צילום: ספיר דהן

מצרכים

  • 70 גרם חמאה רכה.
  • 60 גרם סוכר (כ- 1/3 כוס).
  • כפית תמצית וניל איכותית.
  • 80 גרם קמח (2\1 כוס +כף).
  • 60 גרם פיסטוקים קלויים וקלופים.
  • 100 גרם שוקולד מריר קצוץ גס (ניתן להמיר לשוקולד לבן או לחלק חצי חצי).

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל- 175 מעלות.


  2. במעבד מזון עם להב פלדה, טוחנים את הפיסטוקים הקלויים לאבקה ומניחים בצד עד לשימוש (שימו לב שאתם לא טוחנים יותר מדיי, שהפיסטוקים לא יוציאו שומן).


  3. בקערה רחבה מניחים את החמאה הרכה, ומועכים אותה בעזרת לקקן עד לקבלת מרקם משחתי. מוסיפים סוכר ותמצית וניל, ומערבבים עד לאיחוד.


  4. מוסיפים את הפיסטוקים הטחונים והקמח, ולשים בידיים לכדור בצק אחיד. מוסיפים את השוקולד הקצוץ ולשים להטמעה.


  5. יוצרים כדורים קטנים בגודל כדור פינג פונג, מועכים עם הידיים ומסדרים במרווחים על גביי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.


  6. אופים כ- 10-11 דק’, מצננים לחלוטין ורק לאחר מכן מרימים את העוגיות.

אולי תאהבו גם: עוגיות פקאן ושקדים | עוגיות ביס | עוגיות גרעינים וחמוציות

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.