fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

עוגיות אוזני פיל או עוגיות משקפיים? לא משנה איך תבחרו לקרוא להן, מדובר בעוגיות הכי ממכרות שיש והכי מהירות להכנה. עוגיות אוזני פיל מבצק עלים, קריספיות ומקורמלות. אם בא לכם לאתגר את עצמכם קצת, תוכלו להכין את בצק העלים לגמרי לבד.

עוגיות אוזני פיל | צילום: ספיר דהן
עוגיות אוזני פיל | צילום: ספיר דהן

מצרכים לעוגיות אוזני פיל

  • בצק עלים מופשר לפי ההוראות בגב האריזה \ בצק עלים ביתי
  • 100 גרם סוכר (2\1 כוס).
  • 2\1 כפית קינמון.

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מערבבים את הסוכר והקינמון יחד ומניחים בצד.
  3. על משטח עבודה מפזרים מחצית מתערובת הסוכר והקינמון. מניחים את בצק העלים, ומזיזים אותו על גבי המשטח כדי שהסוכר ידבק.
  4. על הבצק, מפזרים באופן אחיד את שאר התערובת. מהדקים עם הידיים ומרדדים (חשוב לעבוד בסביבה קרה כדי שהבצק לא ידבק).
  5. מגלגלים את הבצק כמו שמגלגלים רולדה, רק משני הקצוות. אם הבצק התחמם, ניתן להכניס למקרר למשך כ-15 דק’ ורק אז לחתוך לעוגיות.
  6. פורסים לעוגיות, ומניחים במרווחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  7. אופים כ-20 דק’ או עד להשחמה. חשוב לשים לב שהן לא נשרפות.
  8. מצננים ומאחסנים בקופסה אטומה (אם ישאר משהו).

אולי תאהבו גם: עוגיות פקאן | עוגיות שיבולת שועל ושוקולד צ’יפס | אצבעות חלווה ושוקולד | עוגיות מכונה מרוקאיות

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.