⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
אני בטוחה שהשאלה הראשונה שתעלה לכם לראש אחרי שתסיימו לקרוא את המתכון היא – רגע, אז איפה הקפה? אז לא, אין בעוגה קפה (מלבד בגלייז). העוגה נקראת כך מכיוון שהיא מעולה לצד הקפה של הבוקר, והיא בין העוגות הנמכרות בסטארבקס. עוגת קפה היא עוגה על בסיס חמאה, עם מרקם מעט יותר דחוס מעוגות על בסיס שמן, אך יחד עם זאת מאוד נימוחה. באמצע נחה לה שכבת קינמון מפנקת, ומעל הכל מפזרים קראמבל שמעשיר את העוגה עוד יותר. ואם זה לא מספיק, לאחר האפייה מזלפים על העוגה ציפוי גלייז שמוסיף טאץ׳ מושלם.
כמה נקודות חשובות לפני שמתחילים
תוכן עניינים
- אני ממליצה להכין את העוגה בתבנית אינגליש קייק אחת גבוהה כדי לקבל עוגה מרשימה, אך כמובן שאפשר לחלק את הבלילה ל-2 תבניות אינגלייש קייק אלומניום ולקבל עוגות נמוכות יותר.
- לאחר הוספת היבשים חשוב לעבד כמה שפחות, כדי לקבל עוגה נימוחה.
- חשוב לשמן את התבנית היטב בחמאה, או לרפד בנייר אפייה.
- אם בחרתם לאפות את העוגה ב-2 תבניות שימו לב שזמן האפייה מתקצר.
- יש לנעוץ קיסם במרכז העוגה כדי לבדוק את מוכנות העוגה.
- בלילת העוגה צריכה לצאת סמיכה ולא נוזלית.
מצרכים לעוגת קפה (קופי קייק) כמו בסטארבקס – תבנית אינגליש קייק 30 ס”מ גובה 8
לבלילת העוגה
- 225 גרם חמאה רכה.
- 200 גרם סוכר (כוס).
- 3 ביצים L בטמפ’ החדר.
- כפית תמצית וניל.
- 340 גרם יוגורט טבעי (2\1 1 מיכלים + 2 כפות – אני השתמשתי ביוגורט של תנובה 1.5% שומן).
- 350 גרם קמח (2\1 2 כוסות)
- 2 כפיות אבקת אפייה.
- 4\1 כפית אבקת סודה לשתיה.
- 2\1 כפית מלח.
- 10 גרם קורנפלור (כף).
לשכבת קינמון
- 100 גרם סוכר (2\1 כוס).
- כף קינמון.
לקראמבל
- 120 גרם חמאה
- 200 גרם סוכר חום בהיר (כוס).
- 140 גרם קמח (כוס).
- כפית קינמון.
- קורט מלח.
גלייז
- 65 גרם אבקת סוכר (2\1 כוס).
- 2 כפות חלב.
- 2\1 כפית אבקת נס קפה.
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- שכבת הקינמון: מערבבים את הסוכר והקינמון יחד, ומניחים בצד עד לשימוש.
- מתחילים בהכנת הקראמבל: במעבד מזון עם להב פלדה מניחים את כל חומרי הקראמבל, ומעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת פירורים. מעבירים לקערה ומניחים בצד עד לשימוש.
- בלילת העוגה: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מניחים חמאה, תמצית וניל וסוכר, ומעבדים כ-3 דק’ עד להקרמה.
- מוסיפים ביצה אחת בכל פעם, ומעבדים להטמעה (אם החמאה נתקעת בתחתית הקערה, תחלצו אותה בעזרת לקקן ותמשיכו לעבד).
- בקערה רחבה מערבבים קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתיה, קורנפלור ומלח. ובקערה נוספת מניחים את היוגורט.
- מוסיפים אל קערת המיקסר 4\1 מכמות היבשים, ולאחר מכן 4\1 מכמות היוגורט. מעבדים מעט וממשיכים באותו האופן עד לסיום.
- מרפדים את התבנית בנייר אפייה \ משמנים בחמאה. שופכים מחצית מבלילת העוגה אל התבנית ומשטחים אותה בעזרת פלטה קטנה. לאחר מכן, מפזרים לארוך כל העוגה את תערובת הקינמון. ומעל שכבת הקינמון שופכים את יתרת הבלילה.
- מפזרים בנדיבות קראמבל, ומכניסים לתנור למשך כ-55-65 דק’ (אל תשכחו לנעוץ קיסם במרכז העוגה כדי לוודא שהיא מוכנה).
- מצננים לחלוטין ומכינים את הגלייז.
- בקערה מניחים אבקת סוכר וקפה נמס, מוסיפים את החלב ומערבבים לתערובת סמיכה (אם התערובת נוזלית מדיי, הוסיפו עוד אבקת סוכר עד לסמיכות הרצויה).
- מזלפים את הגלייז לאורך על העוגה ומניחים בצד עד להתמצקות.
אולי תאהבו גם: עוגת שמרים עגולה | עוגת טורט אגוזים ושומשום | עוגת טורט שקדים | עוגת סולת של פעם