fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

כשמתחילות הרוחות ומזג האוויר חורפי מתקרב בצעדי ענק, אני הכי אוהבת להיכנס למטבח ולהכין עוגת שמרים מפנקת. כי בינינו, אין מאפה יותר מתאים ומנחם מעוגת שמרים רכה וריחנית. הפעם בחרתי להכין עוגת שמרים עגולה מפוצצת במלית קקאו ובממרח נוטלה. עוגת שמרים מהממת שנשארת רכה ונימוחה גם כמה ימים לאחר האפייה.

עוגת שמרים עגולה | צילום: ספיר דהן
עוגת שמרים עגולה | צילום: ספיר דהן

מצרכים להכנת עוגת שמרים עגולה – תבנית עגולה מתפרקת 24 ס”מ

לבצק

  • 400 גרם קמח (3 כוסות פחות 2 כפות).
  • 10 גרם שמרים יבשים (כף).
  • 40 גרם סוכר (4 כפות).
  • ביצה L בטמפ’ החדר.
  • 180 מ”ל חלב (4\3 כוס).
  • 90 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות.

למלית קקאו

  • 70 גרם חמאה.
  • 100 גרם שוקולד מריר.
  • 50 גרם שוקולד חלב.
  • 40 גרם קקאו (4 כפות).
  • 80 גרם סוכר.

לסירופ

  • 120 מ”ל מים (2\1 כוס).
  • 100 גרם סוכר (2\1 כוס)
  • כ-כוס ממרח נוטלה
  • ביצה טרופה – להברשה.

אופן ההכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים וסוכר ומערבבים מעט. מוסיפים אל הקערה חלב, ביצה וקוביות חמאה רכה. מעבדים במשך כ- 9 דק’ עד לקבלת כדור בצק אחיד ומעט דביק.
  2. משמנים קערה רחבה במעט שמן, ומניחים את כדור הבצק בתוכה. מכסים בניילון נצמד ומשאירים להתפחה בטמפ’ החדר, במשך כ-שעה או עד להכפלת הנפח (שימו לב שבימים קרים זמן ההתפחה מתארך).
  3. כשהבצק מוכן מתחילים להכין את המלית: בקערה מתאימה למיקרו מניחים שוקולד מריר, שוקולד חלב וחמאה. ממיסים בפולסים קצרים עד להמסה מלאה (יש לערבב בין פולס לפולס).
  4. לאחר ההמסה מוסיפים אל הקערה קקאו וסוכר, ומערבבים למלית סמיכה.
  5. מקמחים משטח עבודה במעט קמח, מניחים את כדור הבצק ומקמחים גם אותו.
  6. מרדדים את הבצק לצורת ריבוע (במידה וקשה לכם לרדד את כל הבצק בפעם אחת, תוכלו לחלק ל-2 כדורים ולעצב כל כדור בנפרד), מורחים את המלית על כל ריבוע הבצק, ומקפלים ל-2. במידה והמלית מתקשה מחממים אותה במיקרו בפולסים קצרים.
  7. מסובבים את הבצק לאורך, ומרדדים לצורת מלבן (המילוי יצא מעט מהצדדים, זה בסדר – אין מה לחשוש).
  8. מסובבים את המלבן הארוך לרוחב, ומורחים בנדיבות ממרח נוטלה (או כל ממרח אחר שאתם אוהבים) תוכלו להיעזר בסרטון למעלה.
  9. בעזרת גלגלת מיישרים את קצוות המלבן, וחותכים ל- 9-10 רצועות שוות בגודלן. מגלגלים כל רצועה לגליל.
  10. משמנים את התבנית במעט חמאה רכה ומסדרים את השמרים במרווחים בצורה מעגלית (ניתן לרפד את התבנית בנייר אפייה במקום לשמן בחמאה).
  11. מכסים את התבנית במגבת נקייה, ומשאירים להתפחה בטמפ’ החדר למשך כ-40 דק’.
  12. לאחר ההתפחה מברישים בעדינות בביצה טרופה.
  13. אופים את עוגת השמרים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות, למשך כ- 30-35 דק’ או עד להשחמה.
  14. הכנת הסירופ: בקלחת מניחים מים וסוכר. מבשלים על אש בינונית עד להמסת הסוכר והסמכה קלה, ומניחים בצד לצינון.
  15. כעוגת השמרים יוצאת מהתנור, מברישים אותה בסירופ הסוכר שהכנו.
  16. מצננים לחלוטין, ומשחררים את העוגה מהתבנית.

אולי תאהבו גם: רולדת שמרים של פעם | צמת שמרים במילוי קרם שקדים ודובדבנים | עוגת קוגלהוף שמרים | מאפי שמרים ושוקולד אישיים (פרווה)

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.