fbpx




ט”ו באב הגיע ומה יותר כיף מלהפתיע את בן \ בת הזוג עם קינוח ארבע שכבות מתוק ומפנק. הרי ידוע שהדרך אל הלב עוברת קודם דרך הקיבה 🙂 קינוח ארבע שכבות מורכב מ…. נכון! ארבע שכבות מפנקות – תחתית שוקולד קראנץ, קרם קרמל, בראוניז פקאן, גאנש שוקולד לבן מוקצף ודיסקית שוקולד חלב מטומפרר. הקינוח אומנם מורכב מכמה שלבים ודורש מעט סבלנות, אבל החיוך שיעלה לבן \ בת הזוג שלכם יהיה שווה את כל המאמץ.

כמובן שניתן להכין אותו בכל עת, הרי לא אוהבים אחד את השני רק בט״ו באב 🙂

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

כמה נקודות חשובות לפני שמתחילים:

  1. את קרם הקרמל ואת הגאנש הלבן יש להכין כ-10 שעות קודם ולהניח לקירור, לא ניתן לוותר על שלב זה.
  2. את תחתית הקראנץ השתדלו לשטח כמה שניתן, כדי שתצא דקה (שתוכל להישבר בקלות ולא תהפוך לקשה).
  3. כדי לקבל דיסקית שוקולד מטומפררת חייב להשתמש במד חום.
  4. כמות החומרים שבמתכון מספיקה ל- 3-4 לבבות.
  5. יש להשתמש בקורצן לב בגודל 3 ס”מ (ניתן להשתמש בגודל יותר גדול, אך קחו בחשבון שיצאו פחות לבבות).
  6. לפני הכנת הקרמל יש לשקול ולסדר את כל המצרכים ולהניח בקרבתכם.
  7. בתהליך הטמפרור יש לעבוד בסביבה קרה, במיוחד בימים חמים אלו.
  8. במידה ואתם לא רוצים לטמפרר – ניתן להמיס את השוקולד, לשטח על דף גיטרה (או נייר אפייה) להכניס לקירור של כ-3 דקות, להוציא ולקרוץ לבבות.

מצרכים

בראוניז פקאן

  • 100 גרם שוקולד מריר.
  • 80 גרם חמאה.
  • ביצה L.
  • 70 גרם סוכר.
  • 90 גרם קמח.
  • 2\1 כפית תמצית וניל.
  • 20 גרם פקאן טבעי.

תחתית קראנץ

  • 50 גרם שוקולד חלב.
  • 50 גרם שוקולד מריר.
  • 60 גרם קורנפלקס (פתיתי תירס של תלמה, בלי הסוכר).

קרם קרמל

  • 42 מ”ל שמנת מתוקה.
  • 13 גרם גלוקוזה.
  • 42 גרם סוכר.
  • 2\1 כפית מלח.
  • 30 גרם חמאה בטמפ’ החדר (חתוכה לקוביות).
  • 2 גרם ג’לטין + 10 מ”ל מים.
  • 125 מ”ל שמנת מתוקה (ראו הוראות).

גאנש לבן מוקצף

  • 85 גרם שוקולד לבן.
  • 60 מ”ל שמנת מתוקה.
  • 140 מ”ל שמנת מתוקה (ראו הוראות).

דיסקיות לב שוקולד חלב מטומפרר

  • 100 גרם שוקולד חלב איכותי.
  • מד חום.
  • דף גיטרה ( ניתן להשיג בחנויות מתמחות של מוצרי אפייה).

אופן ההכנה

  1. מתחילים בהכנת קרם הקרמל: מניחים בקערה קטנה ג’לטין ומים ומערבבים, מניחים בצד עד לשימוש.
  2. בקלחת שמים שמנת מתוקה (42 מ”ל) וגלוקוזה ומביאים לרתיחה קלה, מכבים את האש ומניחים בצד.
  3. במחבת רחבה שמים סוכר ומניחים על להבה גבוהה עד להמסה וקבלת צבע עינברי (ניתן לערבב מעט בעזרת כף עץ) זה קורה מאוד מהר אז להיזהר לא לשרוף.


    קינוח ארבע שכבות לט"ו באב | צילום: ספיר דהן

  4. ממניכים את הלהבה, ומוספים בזרם דק תוך כדי טריפה מתמדת את השמנת והגלוקוזה שחיממנו (זהירות!! התערובת מבעבעת ויכולה להשפריץ).
  5. מוסיפים את קוביות החמאה והמלח, ומערבבים עד להמסה. מבשלים את התערובת על להבה נמוכה כ- 3 דק’ ומסירים מהאש. (רצוי להשתמש במד חום, התערובת צריכה להגיע לטמפ’ של 120 מעלות).


    קינוח ארבע שכבות לט"ו באב | צילום: ספיר דהן

  6. בקלחת נוספת מחממים את השמנת (125 מ”ל) לסף רתיחה, שופכים את תערובת הקרמל אל השמנת וטורפים היטב. כשהתערובת מבעבעת מוסיפים את הג’לטין וטורפים (אין צורך להמיס אותו).
  7. מסננים את קרם הקרמל אל תוך קערה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים לקירור של כ- 10 שעות.
  8. מתחילים בהכנת גאנש לבן: בקערה מתאימה למיקרו שמים את השוקולד הלבן, ממיסים בפולסים קצרים עד להמסה מלאה ומניחים בצד.
  9. בקלחת שמים את השמנת (60 מ”ל) ומביאים לרתיחה, שופכים על השוקולד הלבן וטורפים היטב עד לאיחוד.


    קינוח ארבע שכבות לט"ו באב | צילום: ספיר דהן

  10. שופכים אל תערובת השוקולד את השמנת הנוספת (140 מ”ל) כשהיא קרה וטורפים היטב.
  11. מכסים בניילון נצמד ומכניסים לקירור של כ- 10 שעות.
  12. ביום ההרכבה מתחילים בהכנת הבראוניז: מחממים תנור ל-170 מעלות.
  13. בקערה מניחים שוקולד מריר וחמאה וממיסים בפולסים עד להמסה מלאה.
  14. מוסיפים את הביצה וטורפים היטב, מוסיפים סוכר ותמצית וניל וטורפים לאיחוד.
  15. מוסיפים את הקמח והפקאן וטורפים עד להטמעה.


    קינוח ארבע שכבות לט"ו באב | צילום: ספיר דהן

  16. מרפדים בנייר אפייה תבנית מרובעת 24 ס”מ, ושופכים את הבלילה.
  17. מכניסים לאפייה של כ- 20 דק’ (עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים).
  18. מניחים בטמפ’ החדר לצינון, ולאחר מכן קורצים ללבבות.


    קינוח ארבע שכבות לט"ו באב | צילום: ספיר דהן

  19. הכנת תחתית הקראנץ: שוברים את הקורנפלקס לפירורים ומניחים בצד.
  20. בקערה שמים שוקולד מריר ושוקולד חלב וממיסים בפולסים ( לערבב בין פלוס לפולס) עד להמסה מלאה.
  21. שופכים את הקורנפלקס ומערבבים היטב.


    קינוח ארבע שכבות לט"ו באב | צילום: ספיר דהן

  22. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, מניחים את הקורצן ומשטחים בתוכו את התערובת, מרימים את הקורצן וממשכים לתחתית הבאה.


    קינוח ארבע שכבות לט"ו באב | צילום: ספיר דהן

  23. מקפיאים עד להרכבה.
  24. דיסקיות שוקולד מטומפרר: מניחים בקערה 80 גרם שוקולד חלב, ממיסים בפולסים קצרים עד להמסה ומחממים את השוקולד ל-45 מעלות.
  25. מוסיפים את 20 הגרם הנותרים ומערבבים עד להמסה, מצננים את השוקולד ל-27 מעלות.
  26. בשלב האחרון מחממים את השוקולד כ- 10 שניות, מערבבים ובודקים את הטמפ’- במידה והטמפ’ של השוקולד הגיע ל- 29-30 מעלות השוקולד שלנו מטומפרר, במידה והטמפ’ נמוכה יש לחמם ממש מעט ולמדוד שוב.


    קינוח ארבע שכבות לט"ו באב | צילום: ספיר דהן

  27. בעזרת פלטה משטחים את השוקולד על דף גיטרה, מניחים להתגבשות (בין 2-3 דקות) וקורצים לבבות.


    קינוח ארבע שכבות לט"ו באב | צילום: ספיר דהן

    קינוח ארבע שכבות לט"ו באב | צילום: ספיר דהן

  28. מוציאים את קרם הקרמל מהמקרר, מעבירים למיקסר עם בלון הקצפה ומקציפים במהירות גבוהה עד לקבלת קרם יציב.


    קינוח ארבע שכבות לט"ו באב | צילום: ספיר דהן

  29. מעבירים לשקית זילוף ומניחים בצד.
  30. שוטפים ומיבשים היטב את קערת המיקסר, מניחים את הגאנש הלבן אל תוך הקערה ומקציפים עד לקבלת קרם יציב וחזק (להיזהר מהקצפת יתר שעלולה לפרק אותו).
  31. מכניסים אל תוך שקית זילוף עם צנטר חלק ומניחים בצד.
  32. מוצאים את תחתית הקראנץ ומזלפים פסים של קרם הקרמל.


    קינוח ארבע שכבות לט"ו באב | צילום: ספיר דהן

  33. מניחים מעל קרם הקרמל לב בראוניז.
  34. לאחר מכן מזלפים מעל הבראוניז עיגולים של גאנש לבן, ומניחים מעל את דיסקית השוקולד.
  35. זהו, עשיתם את זה! יש לכם קינוח ארבע שכבות מפנק וטעים! כל הכבוד 🙂
קינוח ארבע שכבות לט"ו באב | צילום: ספיר דהן
קינוח ארבע שכבות לט”ו באב | צילום: ספיר דהן

חשוב לדעת

  • את הלבבות שומרים במקרר כשהם מכוסים היטב.
  • הקינוח מתוק במיוחד, כדאי לחלוק אותו עם בן \ בת הזוג 🙂 .

עוד מתכונים שלי שאולי תאהבו: עוגיות ריבה סנדוויץ׳ | עוגת שכבות שוקולד צ’יפס | עוגת שמרים קראנץ׳ | קרמוגית נוטלה

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.