fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

רולדה שמנמנה ואוורירית, מלית גבינה עם המון זרעי וניל ובאמצע ריבת פירות יער חמצמצה שמכינים ממש בקלות. רולדת גבינה ופירות יער שאתם הולכים לאמץ בכל ימות השנה ולא רק בחג השבועות הקרוב. תתכוננו לקבל ים מחמאות.

רולדת גבינה ופירות יער | צילום: ספיר דהן

לרולדה

  • 6 ביצים L מופרדות.
  • 60 גרם שמן.
  • 80 מ”ל חלב (3\1 כוס).
  • 100 גרם קמח (2\1 כוס +3 כפות).
  • 4\1 כפית אבקת אפייה.
  • כפית תמצית וניל.
  • כף מיץ לימון.
  • 90 גרם סוכר (2\1 כוס פחות כף).

למלית גבינה

  • 250 מ”ל שמנת מתוקה (מיכל).
  • כפית מחית וניל.
  • 200 גרם שמנת חמוצה (גביע).
  • 225 גרם גבינת שמנת (מיכל- אני השתמשתי בנפוליאון 25%).
  • 100 גרם גבינה לבנה.
  • 40 גרם פודינג וניל.
  • 50 גרם אבקת סוכר (2\1 כוס פחות כף).

לריבת פירות יער

  • 100 גרם פירות יער קפואים.
  • 60 גרם סוכר (4\1 כוס).
  • כפית מיץ לימון.

אופן ההכנה

  1. מתחילים בהכנת הרולדה: מחממים תנור ל-170 מעלות.

  2. בקערה רחבה מניחים שמן וחלב ומערבבים מעט. מוסיפים קמח ואבקת אפייה, וטורפים לבלילה סמיכה. מוסיפים חלמונים ותמצית וניל, וטורפים שוב עד לאיחוד.

  3. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים חלבונים ומיץ לימון. מקציפים במהירות בינונית עד להיווצרות בועות קטנות. מוסיפים בכל פעם כף של סוכר, ומקציפים עד לקבלת קצף תפוח, רך אך יציב (חשוב להוסיף את הסוכר לאט לאט, ולהקציף במהירות בינונית לפחות כ-7 דקות). לאחר מכן מקפלים בעדינות את הקצף אל קערת החלמונים.

  4. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה, ומשמנים אותו מעט. שופכים את הבלילה ומישריים בעזרת פלטה.

  5. אופים כ-30 דק’ (הרולדה עולה מאוד באפייה, אך לאחר מכן היא יורדת מעט). מניחים על משטח עבודה נייר אפייה, הופכים את הרולדה בעודה חמה על גבי נייר האפייה ומקלפים את נייר האפייה שעליה היא נאפתה. מניחים בצד לצינון של כמה דק’.

  6. ריבת פירות יער: בקלחת מניחים פירות יער קפואים, סוכר ומיץ לימון. מבשלים על אש נמוכה, ומידי פעם מועכים עם כף את הפירות עד להסמכה. מעבירים לקערה ומניחים בצד לצינון. ניתן להשתמש בריבת פירות היער ככה, או להעביר דרך מסננת כדי לקבל מרקם חלק. אני השתמשתי מבלי לסנן.

  7. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה, מניחים את מרכיבי הקרם ומקציפים עד לקרם יציב.

  8. הרכבת העוגה: מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה ומניחים מעל את הרולדה (אחרת יהיה לכם קשה להרים את הרולדה לאחר הגילגול) . מורחים על גבי הרולדה את מלית הגבינה, ומישריים בעזרת פלטה. באמצע מניחים פס של ריבה ומגלגלים באופן צמוד. מכניסים לקירור למשך כ-4 שעות עם עדיפות ללילה שלם.

  9. לאחר הקירור תוכלו לקשט באבקת סוכר ולזלול בהנאה.

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.