⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
מכירים את זה שיש לכם פתאום חשק למאפה טעים וקליל לארוחת הערב? אז זה בדיוק החשק שהיה לי לפני כמה ימים, וכך נוצרו להן אצבעות שום וגבינה פריכות וממכרות. מאפה מלוח חם וריחני שלא תצליחו לעמוד בפניו. אני ממליצה לזלול ישר מהתנור. תוכלו לבחור את עובי הבצק לפי טעמכם האישי, אצלנו בבית אוהבים שהבצק מעט דק ופריך.
מצרכים לאצבעות שום וגבינה
תוכן עניינים
לבצק
- 330 גרם קמח ( 2 כוסות + 3 כפות).
- 20 גרם סוכר (2 כפות).
- 5 גרם שמרים יבשים (כפית).
- 250 מ”ל חלב (כוס + כף).
- 20 מ”ל שמן זית (2 כפות).
- 10 גרם מלח (כף).
לתערובת השום
- 5 שיני שום כתושות.
- 40 גרם חמאה מומסת.
- 2 כפות גבינת שמנת טבעית.
לפיזור
- גבינה צהובה \ מוצרלה.
- אורגנו.
אופן ההכנה
- מתחילים בהכנת הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים וסוכר ומערבבים. מוסיפים חלב ושמן זית, ולשים במשך כ-6 דק’ עד לקבלת כדור בצק אחיד ומעט דביק. מוסיפים את המלח ולשים עוד כ-4 דק’ נוספות.
- משמנים קערה במעט שמן, מניחים את כדור הבצק ומכסים בניילון נצמד. משאירים להתפחה בטמפ’ החדר במשך כ-שעה או עד להכפלת הנפח (שימו לב שבימים קרים זמן ההתפחה מתארך).
- תערובת השום: כותשים את שיני השום ומניחים בקערה. מוסיפים אל הקערה חמאה מומסת וגבינת שמנת ומערבבים לתערובת משחתית.
- מקמחים משטח עבודה במעט קמח, מניחים את כדור הבצק ומרדדים לצורת ריבוע. מניחים את הבצק בתבנית מלבנית בגודל 26*38, או לחילופין מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, ומניחים בתוכה את ריבוע הבצק (אני השתמשתי בתבנית מונעת הדבקה של ארקוסטיל, לכן לא ריפדתי בנייר אפייה).
- מורחים את הבצק בתערובת השום שהכנו, ומפזרים בנדיבות גבינה צהובה \ מוצרלה. מעל מפזרים אורגנו יבש או כל תבלין אחר שאתם אוהבים.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-25 דק’.
- לאחר האפייה ניתן לפזר עוד קצת גבינה. חותכים לאצבעות וזוללים.
אולי תאהבו גם: לחמניות שום | לחמניות קשר ביתיות | מאפה מוצרלה ועשבי תיבול | מאפה בצל ופטריות