fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

אני מכינה לחמניות קשר על בסיס שבועי, מכיוון שהן מתאימות לכל דבר שתרצו: טוסט, סנדוויץ לבית הספר, כריך שניצל טעים או אפילו לניגוב עם קציצות חריפות. לחמניות קשר ביתיות רכות, שחומות, שמנות ונהדרות שטריותן נשמרת מצויין במקפיא למשך כמה ימים טובים. כל שנותר הוא לחמם כמה דקות בתנור כשרוצים להתפנק.

לחמניות קשר ביתיות | צילום: ספיר דהן
לחמניות קשר ביתיות | צילום: ספיר דהן

לנוחיותכם, אני מצרפת וידאו הממחיש את תהליך קליעת צורת הקשר של הלחמניות.

מצרכים

  • 500 גרם קמח לבן.
  • 10 גרם שמרים יבשים (כף).
  • 5 גרם מלח (כפית).
  • 30 גרם סוכר.
  • 40 גרם שמן.
  • ביצה L.
  • 240 מ”ל מים (כוס).

להברשה

  • ביצה טרופה.
  • שומשום \ פרג.

אופן ההכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, סוכר ומערבבים.
  2. מוסיפים את המים, הביצה והשמן ולשים למשך כ-6 דק’ עד לקבלת כדור בצק.
  3. מוסיפים את המלח ולשים שוב למשך כ-5 דק’ לבצק אחיד, חלק ומעט דביק (במידה והבצק דביק מדיי, ניתן להוסיף מעט קמח).
  4. משמנים קערה במעט שמן, ומניחים את הבצק בתוכה.
  5. מכסים בניילון נצמד, ומעבירים למקרר למשך כ-שעה.
  6. לאחר המנוחה במקרר, מוציאים את הקערה לטמפ’ החדר ומתפיחים עוד כ- 30 דק’.
  7. מקמחים משטח עבודה במעט קמח, ולשים את הבצק להוצאת האוויר.
  8. מחלקים את הבצק לכדורים שווים (אני חילקתי ל-8).
  9. יוצרים צורת “נחש” בכל כדור ומעצבים לצורת קשר.
  10. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה, ומסדרים את הלחמניות.
  11. מכסים במגבת נקייה ומתפיחים למשך כ- 30-40 דק’.
  12. מברישים את הלחמניות בביצה טרופה, ומפזרים שומשום.
  13. אופים את הלחמניות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ- 20-25 דק’, עד שהלחמניות שחומות.
  14. מוציאים מהתנור, ומכסים במגבת נקייה עד שהלחמניות מתקררות.
לחמניות קשר ביתיות | צילום: ספיר דהן
לחמניות קשר ביתיות | צילום: ספיר דהן

חשוב לדעת

  • ניתן לעטוף את הלחמניות ולהקפיא.
  • ניתן ליצור מהבצק חלות, לחמניות המבורגר, או כל צורה שתרצו.

אולי תאהבו גם: לחם עם זיתי קלמטה ללא לישה ב-5 דקות | לחמניות שמרים במילוי גאנש שוקולד קפה | לחם כוסמין מלא עם גרעינים | חלות של שבת (לחם בית)

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.