⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
מי קבע שלכל מתכון צריך הקדמה? הרי בינינו – כולם מדלגים על ההקדמה ויש צוללים למתכון… ועם המתכון הזה, אצבעות שמרים במילוי קרם פטיסייר – באמת שכדאי לכם להתחיל בהכנות, מכיוון שכל דקה חשובה ומקרבת אתכם למחמאות ול-״וואו״ שתתחילו לשמוע בבית.
מצרכים לבצק השמרים
תוכן עניינים
- 630 גרם קמח (2\1 4 כוסות).
- 15 גרם שמרים יבשים (כף וחצי).
- 70 גרם סוכר (4\1 כוס).
- 160 מ”ל מים.
- 160 מ”ל חלב.
- 70 גרם שמן (4\1 כוס).
- ביצה L.
- 5 גרם מלח (כפית).
- 200 גרם חמאה (ראו הערות).
לקרם הפטיסייר
- 250 מ”ל חלב (כוס + כף).
- 45 גרם סוכר (2\1 4 כפות).
- 25 גרם קורנפלור (2\1 2 כפות).
- 2 חלמונים L.
- כפית תמצית וניל איכותית.
לפיזור
- 100 גרם שוקולד צ’יפס.
- מעט חלב – להברשה.
אופן ההכנה
- מתחילים בהכנת קרם הפטיסייר: בקערה שמים חלמונים וסוכר וטורפים היטב.
- מוסיפים את הקורנפלור וטורפים שוב לאיחוד חומרים.
- בקלחת שמים את החלב ותמצית הוניל ומרתיחים כ- 2 דק’, שופכים בזרם איטי לתערובת החלמונים תוך כדי טריפה מתמדת (מה שיבטיח לנו שהחלמונים לא יהפכו לחביתה).
- שופכים בחזרה לקלחת את כל התערובת ומבשלים עד הסמכה תוך כדי טריפה (נזהרים שלא לשרוף את התערובת).
- פורסים ניילון נצמד ושופכים את הקרם, עוטפים היטב ומכניסים למקרר עד לשימוש.
- הכנת בצק השמרים: בקערה רחבה שמים שמרים, מים, חלב וסוכר ומערבבים, מכסים ומניחים בצד למשך כ- 5 דק’.
- לאחר מכן מוסיפים שמן וביצה וטורפים היטב.
- מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים עד להיווצרות גושי בצק, עוברים ללוש עם הידיים עד לקבלת כדור בצק אחיד ומעט דביק.
- משמנים מעט את הבצק, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים בטמפ’ החדר כ- שעה או עד להכפלת הנפח.
- לאחר ההתפחה, מקמחים משטח עבודה במעט קמח ולשים להוצאת אוויר.
- מחלקים את הבצק ל- 4 כדורים שווים (אם הבצק דביק תוכלו להיעזר במעט קמח).
- מניחים את הכדורים על נייר אפייה מקומח מעט, מכסים במגבת נקייה ומתפיחים אותם במשך כ- 30 דק’.
- מקמחים את משטח העבודה ומרדדים כדור לעלה ארוך (לא חייב להיות סימטרי, בסוף מיישרים את הקצוות) .
- ממיסים את החמאה במיקרו במשך כ- 20 שניות, עד שהיא רכה למריחה אך לא נמסה.
- מורחים את העלה בחמאה בשכבה אחידה.
- מרדדים כדור נוסף ומניחים מעל העלה שמרוח בחמאה.
- מורחים חמאה על העלה הנוסף, וממשיכים באותו האופן עם שאר הכדורים.
- מניחים את העלה האחרון ומורחים גם אותו בחמאה.
- חוצים את הבצק לחצי, ומניחים אחד על גבי השני.
- עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך כ-שעה.
- מוציאים את הבצק מהמקרר, מקמחים את משטח העבודה במעט קמח וגם את הבצק.
- מרדדים למלבן ארוך, ומישרים את הקצוות.
- מוציאים את קרם הפטיסייר מהמקרר, מעבירים אותו לקערה וטורפים אותו מעט בכדי “לפתוח” אותו.
- מורחים את קרם הפטיסייר בשכבה אחידה על הבצק, ומפזרים שוקולד צ’יפס.
- מקפלים את צידי הבצק למרכז (כמו מעטפה), ומקפלים את צד שמאל על צד ימין.
- חותכים את הגליל לאצבעות דקות.
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, ומניחים את האצבעות על הצד הפתוח (שהמילוי פונה כלפי מעלה).
- מברישים במעט חלב, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ- 20-30 דק’ או עד להשחמה.
- מניחים לצינון וזוללים.
חשוב לדעת
- את אצבעות הוניל שומרים בקופסה אטומה בטמפ’ החדר.
- מומלץ לחמם את אצבעות הוניל כ- 10 שניות במיקרו לפני שאוכלים.
עוד מתכונים: עוגת וניל ברוטב טופי קרמל ובייגלה | פחזניות פררו רושה | עוגת שיש שוקולד וניל