fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

אוהבים פחזניות? אוהבים פררו רושה? אז למה לא לשלב אותם יחד, ולקבל פחזניות קטנות, במילוי קרם אגוזים עם אגוזי לוז קלויים ובציפוי קריספי של שוקולד. קינוח קטנטן ומפנק שישאיר אתכם ללא מילים!

פחזניות פררו רושה | צילום: ספיר דהן
פחזניות פררו רושה | צילום: ספיר דהן

כמה נקודות חשובות לפני שמתחילים

  • משקל של כל ביצה לפי מידה- XL – מעל 73 גרם; L – בין 63 ל-73 גרם; M – בין 53 ל-63 גרם; S – מתחת ל-53 גרם.
  • לא מוסיפים את כל הביצים בבת אחת.
  • אם אתם לא משתמשים בביצים במידה S, יש לבדוק את הבצק כבר לאחר הוספת הביצה הראשונה.

מצרכים למיני פחזניות

  • 65 מ”ל מים.
  • 65 מ”ל חלב.
  • 55 גרם חמאה חתוכה לקוביות.
  • 150 גרם ביצים (כ- 3 ביצים מידה S).
  • קורט מלח.
  • 75 גרם קמח.

לקרם

  • 50 גרם שוקולד מריר.
  • 100 גרם שוקולד חלב.
  • 40 גרם מחית פרלינה.
  • 40 גרם חמאה.
  • 100 גרם אגוזי לוז קלויים (ראו הערות).

לציפוי

  • 250 גרם שוקולד חלב.
  • 80 גרם אגוזי לוז קלויים וקצוצים דק.

אופן ההכנה

  1. מתחילים בהכנת הפחזניות: בקלחת שמים מים, חלב, חמאה ומלח ומביאים לרתיחה.
  2. כשהתערובת מתחילה לבעבע והחמאה נמסה, מוסיפים בפעם אחת את הקמח ומערבבים במהירות בעזרת כף עץ עד שהבצק מתאחד ונפרד מהדפנות.
  3. מעבירים את הבצק לקערת מיקסר עם וו גיטרה, ומעבדים כ-3 דק’ עד לקירור.
  4. מוסיפים את הביצים בהדרגה, בכל פעם ביצה אחת. (בכל הוספה של הביצים, הבצק ייראה לא אחיד ומתפרק, אך אל דאגה, מהר מאוד הוא יחזור למצבו האופטימלי).
  5. לאחר הוספת הביצה השניה מתחילים לבדוק האם הבצק מוכן לזילוף, לוקחים חתיכה קטנה של בצק בין 2 אצבעות ומותחים מעט, אם נוצר לנו “חוט” הבצק מוכן לזילוף, אם הבצק עדין קשה מוסיפים את הביצה הנותרת.
  6. מעבירים את הבלילה לשקית זילוף עם צנתר חלק, ומזלפים במרווחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה פחזניות קטנות בקוטר 2 ס”מ.
  7. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, למשך 20-25 דק’ (או עד שהפחזניות מקבלות גוון זהוב).
  8. מניחים לצינון מלא.




    פחזניות פררו רושה | צילום: ספיר דהן





  9. מתחילים בהכנת הקרם: בקערה מתאימה למיקרו שמים שוקולד מריר, שוקולד חלב ומחית פרלינה, ממיסים בפולסים קצרים עד להמסה מלאה (יש לערבב בין פולס לפולס).
  10. מוסיפים את קוביות החמאה ומערבבים עד להמסה (אם היא לא נמסה ניתן להכניס למיקרו ל- 30 שניות).
  11. מעבירים לשקית זילוף ומניחים בצד.
  12. בעזרת סכין יוצרים חור קטן בתחתית כל פחזניה, מזלפים מעט קרם, מכניסים אגוז לוז קלוי ומזלפים עוד קרם עד שהפחזניה מלאה.




    פחזניות פררו רושה | צילום: ספיר דהן



    פחזניות פררו רושה | צילום: ספיר דהן



  13. מנקים את התחתית משאריות של קרם, ומכניסים למקרר למשך כ- 30 דק’.
  14. הכנת הציפוי: בקערה מתאימה למיקרו ממיסים את השוקולד בפולסים קצרים, מוסיפים את אגוזי הלוז הקצוצים ומערבבים.
  15. מוציאים את הפחזניות מהמקרר, ומצפים היטב כל פחזניה.
  16. מעבירים לתבנית, ומכניסים למקרר למשך שעה לפחות.

חשוב לדעת

  • את הפחזניות שומרים במקרר.
  • תוכלו להמיר את הציפוי בכל שוקולד שאתם אוהבים.
פחזניות פררו רושה | צילום: ספיר דהן
פחזניות פררו רושה | צילום: ספיר דהן

מתכונים נוספים: פחזניות אקסטרה שוקולד | עוגיות מגולגלות במילוי נוטלה | קרואסון עגבניות ובולגרית | קרואסון שמרים אמסטרדם

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.