⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
בורקיטס קטנטנים ומשגעים מבצק עלים קריספי (וביתי כמובן), במילוי גבינות (צפתית, ומוצרלה פרסקה שמשתלבות נהדר יחד), זיתים מבוקעים שמוסיפים עוד טעם לכל החגיגה. הכינו סלט קצוץ ליד ויש לכם ארוחת ערב נדיבה שכל בני הבית יזללו בהנאה.
ממה להיזהר? קודם כל – בורקיטס הם כמו פיצוחים, מתחילים להרגיש אותם רק אחרי 5-10 חתיכות 🙂 ולכן אני מציעה להכין כמות שווה לפי כמות הסועדים כי אני צופה מריבות.
אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי 🙂
מצרכים לכ- 20 בורקיטס קטנים
- בצק עלים ביתי מופשר – מתכון תוכלו למצוא כאן.
- 100 גרם גבינת מוצרלה פרסקה.
- 80 גרם גבינה צפתית 5%.
- 50 גרם גבינה לבנה.
- 20 גרם זיתים סורים מבוקעים.
- שן שום אחת מגורדת.
- 2\1 כפית מלח.
- 2\1 כפית פלפל שחור.
להברשה
- ביצה אחת.
- שומשום.
אופן ההכנה
- מתחילים בהכנת המילוי: מנקים את הזיתים מגרעינים ומניחים בצד.
- בקערה מפוררים את כדור גבינת המוצרלה, מוסיפים גבינה צפתית וגבינה לבנה ומערבבים לאיחוד.
- מוסיפים מלח, פלפל ושום ומערבבים היטב. (ראו תמונה)
- מניחים במקרר עד לשימוש.
- פורסים את בצק העלים על משטח עבודה מקומח ומרדדים לעובי אחיד, קורצים בעזרת קורצן עגול את הבצק לעיגולים.
- מניחים כפית מהמלית גבינות שהכנו על צד אחד של עיגול בצק , ומקפלים את הצד השני מעל.
- מהדקים היטב את הקצוות בעזרת מזלג מקומח ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה.
- מכניסים את התבנית עם הבורקיטס למקרר ל- 30 דק’ כדי לקרר את הבצק, ובנתיים, מחממים את התנור ל- 180 מעלות.
- מוציאים את התבנית מהמקרר, מברישים את הבורקיטס בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
- אופים למשך 20-25 דק’ עד להשחמה.
חשוב לדעת
- יש להדק היטב את הדפנות כדי למנוע מהמלית לנזול החוצה (גם אם המילוי נזל מעט לא קרה כלום).
- הבורקיטס הכי טעימים ביום הכנתם, אך ניתן להקפיא אותם עד כ-שבוע, להוציא ולחמם בתנור.
ממליצה לבקר במתכונים נוספים שלי: מאפה בצל ופטריות, פוקצ׳ה רכה ואוורירית.