fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

אם ביקרתם בארה״ב, כנראה שיצא לכם לטעום לפחות פעם אחת בייגל אמריקאי חם ורך. אין הרבה דברים שמשתווים לבייגל שהרגע יצא מהתנור. בייגל אמריקאי עם קרום פריך ופנים רך, עם שלל ציפויים טעימים. גבינת שמנת טובה, סלט ירקות בצד ואתם מסודרים.

בייגל אמריקאי | צילום: ספיר דהן
בייגל אמריקאי | צילום: ספיר דהן

מצרכים לכ-8 יחידות בייגל אמריקאי

לבצק

  • 530 גרם קמח לחם (4 כוסות פחות 3 כפות).
  • 5 גרם שמרים יבשים (כפית).
  • 30 גרם סוכר (3 כפות).
  • 8 גרם מלח (כפית וחצי).
  • 15 גרם שמן קנולה (כף).
  • 280 מ”ל מים (כוס+ 4 כפות).

לנוזל

  • מים (ראו הערות במתכון).
  • 20 גרם דבש (כף).

לציפוי

  • שומשום \ פרג .

אופן ההכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים, סוכר ומים.
  2. לשים כ- 5 דק’ עד להיווצרות בצק אחיד.
  3. עוצרים את המיקסר, ומוסיפים מלח ושמן. ממשיכים ללוש עוד כ-5 דק’, עד לקבלת בצק אחיד, חלק ונעים.
  4. משמנים במעט שמן זית קערה רחבה, ומניחים את הבצק בתוכה. מכסים בניילון נצמד, ומתפיחים במשך כ-30 דק’.
  5. מעבירים את הבצק למשטח עבודה, ולשים מעט להוצאת האוויר.
  6. מחלקים את הבצק ל-8 כדורים שווים במשקל של כ-105 גרם (במידה ואתם אוהבים את הבייגל תפוח מאוד, תחלקו לפחות כדורים).
  7. מסדרים את הכדורים במרווחים על משטח עבודה, ומכסים באופן רופף בנילון נצמד או מגבת נקייה. משאירים להתפחה של כ-30 דק’.
  8. לאחר שהכדורים תפחו, מחממים את התנור ל-220 מעלות. במקביל ממלאים מים בסיר, עד 4\3 מגובהו. מוסיפים דבש, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  9. עיצוב הבייגל: בעזרת אצבע מקומחת קלות יוצרים חור במרכז כל כדור, ומותחים בעדינות לצדדים לקבלת צורת בייגל.
  10. כשהמים הגיעו לרתיחה, נניח את הבייגל בעדינות בתוך הסיר עם המים, ונבשל כ-דקה מכל צד (במידה והסיר שלכם מספיק רחב, תוכלו להניח כמה יחידות יחד).
  11. בעזרת כף מחוררת, נוציא את הבייגל מהמים ונניח על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, כשהצד החלק יותר פונה כלפיי מעלה.
  12. מפזרים מעל כל בייגל שומשום \ פרג או כל ציפוי אחר שאתם אוהבים (אני השארתי גם כמה ללא ציפוי כלל).
  13. מכניסים לתנור למשך כ- 15-20 דק’ או עד להשחמה.

חשוב לדעת

  • קמח לחם עשיר בגלוטן, ולכן תתקבל תוצאה טובה יותר. אם אין ברשותכם קמח לחם, ניתן להשתמש בקמח פיצה.
  • ניתן ומומלץ להקפיא. שומרים את הבייגל בשקית אטומה ומקפיאים. מחממים כמה דק’ בתנור, ויש לכם בייגל חם וטרי.

אולי תאהבו גם: מאפה בצל ופטריות | לחם תפוחי אדמה | לחמניות קשר ביתיות | לחם כוסמין מלא עם גרעינים

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.