fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

חטיפי ריבת חלב ושוקולד קראנצ׳ים עם תחתית של בצק פריך. את החטיפים האלו הכנתי לגמרי במקרה, נשאר לי בצק של פאי וחשבתי מה אוכל להכין איתו במהירות ובלי הרבה עבודה. רידדתי את הבצק דק, אפיתי, מרחתי שכבה נדיבה של ריבת חלב, מעליה שכבת שוקולד קראנצית ולבסוף פיזרתי מעט שיברי עוגיות. את החטיפים תוכלו לשבור בידיים לחתיכות, או לחתוך עם סכין לריבועים. כך או כך מדובר בנשנוש טעים במיוחד.

חטיפי ריבת חלב ושוקולד | צילום: ספיר דהן
חטיפי ריבת חלב ושוקולד | צילום: ספיר דהן

כמה נקודות חשובות לפני שמתחילים

  • מהכמות הנ”ל יוצאים המון חטיפים.
  • לא אוהבים ריבת חלב? תוכלו למרוח כל ממרח אחר.
  • ניתן להמיר את השוקולד המריר לשוקולד חלב.

מצרכים לחטיפי ריבת חלב ושוקולד

לתחתית

  • 240 גרם קמח (2\1 1 כוסות + 3 כפות).
  • 100 גרם אבקת סוכר (כוס פחות 2 כפות).
  • 40 גרם אבקת שקדים.
  • 120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות.
  • קורט מלח.
  • ביצה L.

למריחה + פיזור

  • צנצנת ריבת חלב.
  • כ-250 גרם שוקולד (תתחילו עם 200 גרם, ותמיסו עוד לפי הצורך).
  • 10 גרם שמן (כף).
  • פירורי עוגיות \ קוקוס קלוי \ או כל דבר אחר.

אופן ההכנה

  1. הכנת הבצק: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מניחים קמח, אבקת שקדים, אבקת סוכר, קורט מלח וקוביות חמאה. מעבדים כמה דק’ עד לקבלת פירורי בצק קטנים המזכירים פתיתי קוסקוס. מנמיכים את עוצמת המיקסר, מוסיפים את הביצה ומעבדים מעט עד לקבלת כדור בצק ולא יותר.

  2. מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפייה, דק ככל הניתן. מניחים בתבנית התנור ומכניסים למקרר למשך כ-30 דק’ (ניתן לחלק את הבצק ל-2 ולעצב כל חלק בנפרד). לאחר הקירור מחוררים את הבצק בעזרת מזלג.

  3. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, למשך כ-20-25 דק’ או עד להזהבה (היזהרו לא לשרוף אותו).

  4. מניחים לצינון של כמה דק’ ומורחים בנדיבות ריבת חלב. ממיסים את השוקולד בפולסים קצרים, מוסיפים את השמן ומערבבים. שופכים מעל ריבת החלב, ובעזרת פלטה קטנה מורחים בשכבה אחידה ודקה. מפזרים מעל השוקולד שברי עוגיות או כל דבר אחר שאתם אוהבים.

  5. מעבירים למקרר למשך כ-30 דק’, ולאחר מכן חותכים \ שוברים לחתיכות.

  6. את החטיפים שומרים בקופסה אטומה במקרר.

אולי תאהבו גם: חטיפי אוראו | חטיפי שוקולד וקרמל | אצבעות שוקולד וחמאת בוטנים | אצבעות חלווה ושוקולד

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.