⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
שלוש מילים: חיתוכיות גבינה ופיסטוק. נתחיל בזה שזה טעים ברמות קשות! אני אנסה לתאר לכם קצת את התענוג הזה, אבל אני מבטיחה לכם שזה לא יהיה קרוב. מתחילים בתחתית ביסקוויטים דקה, ממשיכים לקרם גבינה מושלם שמכינים בקלות בקערה אחת, ומעל – תערובת פיסטוקים עשירה בדברים טובים. כל זה מתחבר יחד לחיתוכיות גבינה ופיסטוק מושלמות שיעשו לכם טוב על הלב.
מצרכים לחיתוכיות גבינה ופיסטוק – תבנית מרובעת 26 ס”מ
תוכן עניינים
לתחתית
- 250 גרם ביסקוויטים וניל.
- 100 גרם חמאה מומסת.
לתערובת הגבינה
- 225 גרם גבינת שמנת בטמפ’ החדר (גביע – אני השתמשתי בגבינת שמנת נפוליאון 25%)
- 250 גרם גבינה לבנה 9% \ 5% (גביע).
- 3 ביצים L בטמפ’ החדר.
- 150 גרם סוכר (4\3 כוס).
- 150 מ”ל שמנת מתוקה.
- כפית תמצית וניל.
לתערובת הפיסטוק
- 100 גרם פיסטוקים טבעיים.
- 2 ביצים L בטמפ’ החדר.
- 110 מ”ל מייפל אמיתי (2\1 כוס).
- 50 גרם סוכר חום כהה (מהסוג הדביק).
- 4\1 כפית מלח.
- כפית תמצית וניל.
אופן ההכנה – חיתוכיות גבינה ופיסטוק
- מתחילים בהכנת התחתית: במעבד מזון עם להב פלדה טחונים את הביסקוויטים לאבקה, ומעבירים לקערה.
- ממיסים את החמאה במיקרו ושופכים אל הביסקוויטים, מערבבים היטב עד לאיחוד.
- מרפדים את התבנית בנייר אפייה, ומשטחים את התערובת בשכבה אחידה.
- מעבירים למקרר עד להכנת תערובת הגבינה.
- הכנת תערובת הגבינה: בקערה רחבה מניחים גבינה לבנה, גבינת שמנת, תמצית וניל וסוכר וטורפים היטב.
- מוסיפים את השמנת המתוקה וטורפים.
- מוסיפים ביצה אחת בכל פעם, וטורפים לבלילה חלקה ונוזלית.
- מוציאים את התבנית מהמקרר, שופכים את הבלילה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-140 מעלות למשך כ- 40-50 דק’ (עד שהשוליים מעט יציבים והמרכז עדין רוטט).
- בינתיים מכינים את תערובת הפיסטוק: קוצצים את הפיסטוקים גס, ומניחים בצד עד לשימוש.
- בקערה רחבה מניחים סוכר חום, סירופ מייפל, תמצית וניל ומלח וטורפים לאיחוד.
- מוסיפים ביצה אחת בכל פעם וטורפים לבלילה חלקה ונוזלית.
- מוסיפים את הפיסטוקים ומערבבים.
- מוציאים את העוגה מהתנור (זהירות זה חם), ושופכים את תערובת הפיסטוקים מעל בשכבה אחידה.
- מחזירים לתנור לאפייה נוספת של כ- 30 דק’.
- מצננים לחלוטין, מכסים בנילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה שלם (כן, תצטרכו להתאפק קצת :-)).
- לאחר הקירור מחלצים מהתבנית, מיישרים את הקצוות וחותכים לריבועים.
חשוב לדעת
- החיתוכיות לא אמורות להיות גבוהות מדיי (במידה ותרצו, תוכלו להכין את החיתוכיות בתבנית יותר קטנה)
- לא ניתן לדלג על שלב הקירור 🙂
- את החיתוכיות שומרים במקרר כשהן עטופות היטב.
- ניתן להמיר את הביסקוויטים בעוגיות יין, ולקבל גרסה כשרה לפסח.
אולי תאהבו גם: חיתוכיות ריבה וקצף (מרנג) | חיתוכיות ריבת חלב וגאנש שוקולד לבן | חיתוכיות יוגורט וגבינה | ריבועי עוגת שוקולד צ’יפס