⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
אין מה להשוות בין לחם שקונים בסופר או במאפיה, לבין לחם שאתם מכינים בבית, במיוחד כשמדברים על לחם כוסמין שאפשר תמיד לשלוף מהמקפיא כשרוצים להכין סנדוויץ׳ מהיר, טעים ומשביע.
אגב, לחם מקמח כוסמין הוא טעים, בריא ואף מומלץ למי שרוצה להפחית בסוכר וגלוטן.
את הלחם הזה הכנתי עם קמח כוסמין מלא של סוגת, שהיתרון שלו הוא שהוא מנופה וחוסך עבודה נוספת בזמן ההכנה 🙂 ניתן להכין מקמח כוסמין מגוון של דברים (אפילו פסטות ומאפים!).
המתכון הזה בהחלט מוצלח, הלחם יוצא רך מאוד בפנים, ומבחוץ מתקבל קראסט בסגנון כפרי שמשדרג את כל המרקם והטעם.
אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי 🙂
*המתכון בשיתוף סוגת
מצרכים לכיכר לחם
- 500 גרם קמח כוסמין מלא של סוגת.
- 350 מ”ל מים קרים.
- 20 גרם דבש (כף).
- 20 גרם מלח (כף).
- 10 גרם שמרים יבשים.
- 20 גרם גרעיני חמניה.
- 20 גרם גרעיני דלעת.
- מעט שומשום לפיזור.
- מעט מים להברשה.
אופן ההכנה
- מערבבים את המים והדבש ומניחים בצד.
- בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח ושמרים ומערבבים מעט.
- מוסיפים את המים ולשים כ-5 דק’ עד שמתחיל להיווצר כדור בצק.
- מכבים את המיקסר, מוסיפים את המלח והגרעינים ולשים שוב כ- 7 דק’ עד לקבלת בצק חלק ונעים.
- מעבירים לקערה מקומחת קלות, מכסים במגבת מטבח נקייה ומשאירים להתפחה של שעה.
- מקמחים משטח עבודה ופותחים את הבצק בעזרת הידיים לצורת ריבוע.
- מקפלים צד אחד לאורך וגם את הצד השני.
- מקפלים צד אחד לרוחב ומגלגלים לגליל.
- משמנים היטב תבנית ארוכה שמיועדת ללחם (או תבנית אינגליש קייק שעשויה ממתכת) ומניחים את הכיכר בתוכה.
- מכסים במגבת נקייה ומתפיחים עוד 40 דק’.
- מחממים תנור ל- 220 מעלות, מברישים את הלחם במעט מים ומפזרים שומשום.
- אופים כ- 15 דק’, מורידים ל190 מעלות ואופים עוד כ- 30 דק’.
- מוציאים את הלחם מהתנור ובזהירות (זה חם!!) משחררים את הלחם מתוך התבנית (ניתן לחכות שיתקרר ואז לשחרר את הלחם אבל שהוא מתקרר זה קצת יותר קשה).
חשוב לדעת
- ממליצה לחתוך לפרוסות רק לאחר צינון מלא.
- ניתן להקפיא ולחמם כשרוצים.
עוד מתכון שלי שאולי יעניין אתכם: חלות של שבת (לחם בית)