fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

רולדת ריבת חלב אוורירית, תפוחה ונימוחה במילוי ריבת חלב וקצפת. אני מבטיחה לכם שזו אחת הרולדת הכי מוצלחות שתכינו, לא תפסיקו לקבל עליה מחמאות. ההכנה מאוד קלה ומהירה, רק חשוב שתעקבו אחר ההוראות כי לקבל את האווריריות המשגעת שלה.

רולדת ריבת חלב | צילום: ספיר דהן

מצרכים לרולדת ריבת חלב – תבנית תנור

לרולדה

  • 6 ביצים L מופרדות.
  • 60 גרם שמן.
  • 80 מ”ל חלב (3\1 כוס).
  • 100 גרם קמח (2\1 כוס +3 כפות).
  • 4\1 כפית אבקת אפייה.
  • כף מיץ לימון.
  • 90 גרם סוכר (2\1 כוס פחות כף).

למילוי

  • 240 מ”ל שמנת מתוקה (מיכל).
  • 60 מ”ל חלב (4\1 כוס).
  • 30 גרם פודינג וניל (3 כפות).
  • כפית תמצית וניל.
  • צנצנת ריבת חלב (משתמשים רק בחלק ממנה).

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.

  2. בקערה רחבה מניחים שמן וחלב ומערבבים מעט. מוסיפים קמח ואבקת אפייה, וטורפים לבלילה סמיכה. מוסיפים חלמונים ותמצית וניל, וטורפים שוב עד לאיחוד.

  3. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים חלבונים ומיץ לימון. מקציפים במהירות בינונית עד להיווצרות בועות קטנות. מוסיפים בכל פעם כף של סוכר, ומקציפים עד לקבלת קצף תפוח, רך אך יציב (חשוב להוסיף את הסוכר לאט לאט, ולהקציף במהירות בינונית לפחות כ-7 דקות). לאחר מכן מקפלים בעדינות את הקצף אל קערת החלמונים.

  4. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה, ומשמנים אותו מעט. שופכים את הבלילה ומישריים בעזרת פלטה.

  5. אופים כ-30 דק’ (הרולדה עולה מאוד באפייה, אך לאחר מכן היא יורדת בחזרה). מניחים על משטח עבודה נייר אפייה, הופכים את הרולדה בעודה חמה על גבי נייר האפייה ומקלפים את נייר האפייה שעליה היא נאפתה. מניחים בצד לצינון של כמה דק’.

  6. בקערת מיקסר עם בלון הקפצה מניחים שמנת מתוקה, חלב, פודינג ותמצית וניל. מקציפים היטב עד לקצפת יציבה.

  7. עיצוב הרולדה: מיישרים את קצוות הרולדה בעזרת סכין, ומניחים בצד את השאריות (ישמשו כקישוט). מורחים שכבה נדיבה של ריבת חלב, ומישריים עם פלטה. מעל מורחים את הקצפת ומגלגלים באופן הדוק לגליל (תשאירו בצד כף של קצפת לקישוט). מעבירים לתבנית ומקררים כ-חצי שעה.

  8. קישוט הרולדה: מורחים פס של קצפת לאורך הרולדה, חותכים לקוביות את שאריות הרולדה ששמרנו, ומסדרים אותם על גבי הקצפת. מזלפים בין הקוביות מעט ריבת חלב, ולסיום מפזרים קוקוס.

אולי תאהבו גם: רולדת שוקולד וניל | מגולגלות ריבת חלב | עוגת מוקה וריבת חלב | עוגת ריבת חלב וקצפת

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.