fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

אני בטוחה שנתקלתם בהמון מתכונים למגולגלות קקאו ברשת, אבל אני מבטיחה לכם שכאלה עוד לא טעמתן. מגולגלות קקאו רכות, במילוי נוטלה עם ליבה של שוקולד לבן וקוקוס שמזכיר באונטי. השילוב של שניהם יוצר ביס נפלא ומשחק צבעים יפייפה. בהכנת מגולגלות קקאו חשוב לעבד את הבצק כמה שפחות, לרדד את הבצק על נייר אפייה ולהימנע מקימוח יתר. אם תעשו את כל זה תהנו ממגולגלות קקאו מטריפות, שבכל ביס תגידו וואו.

מגולגלות קקאו | צילום: ספיר דהן
מגולגלות קקאו | צילום: ספיר דהן

מגולגלות קקאו אופן ההכנה – כ-25 עוגיות

לבצק

  • 120 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות.
  • 30 גרם סוכר (3 כפות).
  • 80 מ”ל מיץ תפוזים (4\1 כוס +2 כפות).
  • 60 גרם שמן (4\1 כוס).
  • 370 גרם קמח (2\1 2 כוסות + 2 כפות)
  • 5 גרם אבקת אפייה (כפית).
  • 30 גרם קקאו (3 כפות).

למריחה

  • ממרח נוטלה.

למלית הבאונטי

  • 120 גרם שוקולד לבן.
  • 40 גרם חמאה.
  • 30 גרם קוקוס (3 כפות).

אופן ההכנה

  1. מתחילים בהכנת הבצק: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מניחים את כל המצרכים לפני הסדר הרשום. מעבדים עד להיווצרות בצק אחיד (להימנע כמה שאפשר מעיבוד יתר).
  2. מניחים על משטח עבודה ניילון נצמד, מניחים מעל את הבצק ובעזרת הידיים משטחים בעדינות לצורת עיגול / ריבוע שטוח. עוטפים היטב, ומכניסים למקרר למשך כ-שעה.
  3. הכנת מלית הבאונטי: בקערה מתאימה למיקרו מניחים שוקולד לבן וחמאה. ממיסים בפולסים קצרים עד להמסה מלאה (יש לערבב בין פולס לפולס). מוסיפים את הקוקוס ומערבבים לאיחוד. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך כ-40 דק’. לאחר מכן מערבבים היטב עד שהמלית נעשת פחות סמיכה, מעבירים לשקית זילוף ומניחים בצד עד לשימוש.
  4. מוציאים את הבצק לטמפ’ החדר למשך כ-5 דק’ ומתחילים בעיצוב העוגיות: מחממים תנור ל-175 מעלות.
  5. מקמחים משטח עבודה במעט קמח, ומחלקים את הבצק ל-3 כדורים שווים. מקמחים נייר אפייה במעט קמח, מניחים כדור בצק אחד ומקמחים גם אותו במעט קמח. מרדדים למלבן דק ואחיד, ומיישרים את הקצוות. מורחים בנדיבות ממרח נוטלה על כל הבצק (או כל ממרח שוקולד אחר), ובשולי המלבן מזלפים פס רחב לאורך ממלית הבאונטי (תיצרו חור רחב בשקית הזילוף, והפעילו מעט כוח בעת הלחיצה).
  6. בעזרת נייר האפייה מגלגלים באופן צמוד לגליל, גם אם הבצק מתפרק מעט מהדקים עם הידיים וממשיכים לגלגל. מרימים בזהירות את הגליל, ומניחים אותו בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מקמחים סכין חדה ויוצרים חריצים \ סימונים (לא עד הסוף) מעל הרולדה. ממשיכים באותו האופן עם שאר הבצק.
  7. אופים כ-20-25 דק’, מצננים כ-5 דק’ וחותכים את העוגיות לפי החריצים שסימנו. מצננים לחלוטין ומפזרים אבקת סוכר.
  8. אני הכי ממליצה להעביר אותן לקופסה אטומה ולאכול רק למחרת, ככה הן הכי טעימות ורכות.

אולי תאהבו גם: מגולגלות שקדים | מגולגלות ריבת חלב | מגולגלות תפוחים | עוגיות מגולגלות במילוי נוטלה

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.