fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

מגולגלות שקדים מבצק מהיר וקליל, עם רכות משגעת וטעם מושלם. אליהן שידכתי מלית של שקדים קלויים עם גרידת תפוז ועוד כמה דברים טובים. עוגיות דקות, ריחניות ומתוקות שכדאי שתשמרו רחוק רחוק, כי פשוט אין אפשר לעמוד בפניהן.

מגולגלות שקדים | צילום: ספיר דהן
מגולגלות שקדים | צילום: ספיר דהן

כמה נקודות חשובות לפני שמתחילים

  • בבצק אין סוכר, זו לא טעות 🙂
  • ניתן להמיר את מיץ התפוזים בחלב (פחות ממליצה על מים).
  • שימו לב שהמלית יוצאת מהעוגיות בזמן האפייה, כשהעוגיות יוצאות מהתנור מהדקים את המלית אל העוגיות בעזרת גב הכפית.
  • חשוב לקלות את השקדים, אל תוותרו על כך.
  • אני בחרתי לחתוך את העוגיות לפסים צרים, אך כמובן שתוכלו לשחק עם הרוחב.

מצרכים לעוגיות מגולגלות שקדים – מהכמות הנ”ל יוצאות כ-30 עוגיות

לבצק

  • 210 גרם קמח (2\1 1 כוסות).
  • 5 גרם אבקת אפייה (כפית).
  • 70 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות.
  • 80 מ”ל מיץ תפוזים (4\1 כוס +2 כפות).

למלית

  • 150 גרם שקדים קלויים.
  • 110 גרם סוכר (2\1 כוס + כף).
  • 30 גרם חמאה רכה (2 כפות).
  • 20-30 מ”ל חלב (2-3 כפות).
  • כפית גרידת תפוז (אפשר להשמיט אם לא אוהבים).

אופן ההכנה

  1. מתחילים בהכנת הבצק: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מניחים קמח, אבקת אפייה וקוביות חמאה רכה. מעבדים במהירות בינונית עד להיווצרות פירורי בצק קטנים.
  2. מוסיפים את מיץ התפוזים, ומעבדים במהירות נמוכה עד לבצק אחיד ונעים (הימנעו מעיבוד יתר).
  3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד, ומעבירים למקרר למשך כ-30 דק’.
  4. הכנת המלית: מחממים תנור ל-130 מעלות, וקולים את השקדים במשך כ-9-10 דק’ (שימו לב שהם לא נשרפים). מצננים, וטוחנים בפולסים קצרים.
  5. מעבירים את השקדים הטחונים לקערה רחבה, ומוסיפים גרידת תפוז, סוכר, חמאה וחלב (התחילו עם 2 כפות בלבד).
  6. לשיים \ מערבבים עד לקבלת כדור אחיד ומעט דביק (במידה והמלית לא התאחדה הוסיפו את כף החלב שנותר).
  7. עיצוב העוגיות: מחממים תנור ל-170 מעלות.
  8. מקמחים משטח עבודה במעט קמח, וחותכים את הבצק ל-2. מרדדים כל כדור בצק לעלה דק בצורת מלבן. מיישרים את הקצות, וחוצים את המלבן במרכז ל-2 חלקים שווים.
  9. מניחים כ-2 כפות גדושות של מלית לאורך כל רצועת בצק, ומהדקים היטב. מרדדים מעט, וחותכים לעוגיות (ממליצה לכם לצפות בסירטון מעלה ואז לגשת להכנה).
  10. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, ומסדרים את העוגיות. אופים כ-10-12 דק’ בלבד. מוציאים את העוגיות, ובעודן חמות מהדקים את המלית שיצאה בעזרת גב של כפית (העוגיות מתקררות מהר, אז אל תחכו עם זה יותר מדיי אחרת המלית תתקשה).
  11. מצננים לחלוטין, ומפזרים אבקת סוכר.

אולי תאהבו גם: עוגיות מלוחות בצורת בייגלה | עוגיות כעכ של סבתא | עוגיות שקדים | עוגיות שוקולד צ’יפס דקות ורכות (צ׳ואי)

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.