⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
אם אתם מחפשים עוגיות ייחודיות שמשלבות טעמים מפתיעים ומפנקים, המתכון הזה בדיוק בשבילכם! עוגיות ביס פריכות וקלילות שמסתירות בתוכן מילוי של קקאו, סילאן וממרח שקדים ועוד כמה דברים טובים. הטעם מזכיר ממרח נוטלה רק בגרסה בריאה יותר. תוכלו כמובן להשתמש בכל ממרח אחר שאתם אוהבים, אבל תסמכו עליי ותכינו אותן בדיוק ככה.
מצרכים לעוגיות ביס
לבצק:
- 110 גרם נטורינה רכה / חמאה.
- 60 גרם סוכר (1/4 כוס).
- כפית תמצית וניל
- ביצה M.
- 210 גרם קמח ( 1/2 1 כוסות).
- כפית אבקת אפייה.
למילוי:
- 3 כפות ממרח שקדים / ממרח אגוזים.
- 2 כפות סילאן.
- כף מייפל טבעי.
- 2 כפות מלאות קקאו (אני השתמשתי באורגני).
- 50 גרם אגוזי לוז.
אופן ההכנה:
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה מניחים נטורינה רכה, סוכר ותמצית וניל, מעבדים למשך כ- 5 דק’ עד לקבלת תערובת קרמית.
- עוצרים את המיקסר ומנקים את הדפנות, מוסיפים את הביצה ומעבדים עד להטמעה.
- מערבבים את הקמח ואבקת האפייה יחד ומוסיפים אל התערובת, מעבדים עד לקבלת בצק אחיד ( אם הבצק מעט פירורי הוסיפו כף של חלב צמחי או חלב רגיל אם בחרתם להכין בגרסה חלבית).
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך כ-30 דקות.
- קולים את אגוזי הלוז במחבת או בתנור, מניחים לצינון ולאחר מכן טוחנים לפירורים קטנים (לא לאבקה).
- בקערה רחבה מניחים ממרח שקדים, סילאן, מייפל וקקאו. מערבבים היטב עד לקבלת משחה במרקם של ממרח (טועמים ומוסיפים מתיקות במידה וצריך). מוסיפים את אגוזי הלוז הטחונים ומערבבים שוב.
- מחממים תנור ל-175 מעלות. מחלקים את הבצק ל-2 כדורים שווים, מרדדים כל כדור בצק בין 2 ניירות אפייה לעלה דק. מורחים על צד אחד מילוי, ומקפלים את החלק ללא המילוי מעל. חותכים לריבועים קטנים ומעברים בעדינות אל תבנית אפייה. ממשיכים באותו האופן עם כדור הבצק הנוסף.
- אופים כ-8-10 דקות או עד להזהבה. מצננים לחלוטין ורק אז מרימים מהתבנית וזוללים.
אולי תאהבו גם: עוגיות פקאן | עוגיות שיבולת שועל ושוקולד צ’יפס | עוגיות מכונה מרוקאיות