fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

בצק שמרים רך ואוורירי ללא חמאה כלל וסופר פשוט להכנה, עם מלית מפנקת של קרם פיסטוק ירוק וטעים עם נגיעות של שוקולד לבן. או במילים אחרות, שושני שמרים פיסטוק חלומים שנשארים רכים וטריים גם כמה ימים אחרי ההכנה. את שושני השמרים אופים בתבנית התנור באופן צמוד, ולאחר האפייה מזלפים שוקולד לבן מומס, תולשים ומתענגים על כל ביס.

שושני שמרים פיסטוק | צילום: ספיר דהן
שושני שמרים פיסטוק | צילום: ספיר דהן

מצרכים לשושני שמרים פיסטוק

לבצק

  • ביצה L בטמפ’ החדר.
  • 600 גרם קמח (4 כוסות + 4 כפות).
  • 10 גרם שמרים יבשים (כף).
  • 100 גרם סוכר (2\1 כוס).
  • 60 גרם שמן (4\1 כוס).
  • 250 מ”ל מים (כוס + כף).
  • 4\1 כפית מלח.

למלית

  • 150 גרם חמאה רכה \ נטורינה לפרווה.
  • 120 גרם אבקת סוכר (כוס).
  • 15 גרם קורנפלור (כף וחצי).
  • 150 גרם פיסטוקים טבעיים.
  • 50 גרם אבקת שקדים.
  • ביצה L.
  • כפית תמצית וניל.

לסירופ

  • 120 מ”ל מים (2\1 כוס).
  • 120 גרם סוכר (2\1 כוס).

לפיזור + הברשה

  • 100 גרם שוקולד צ’יפס לבן (חלבי\ פרווה).
  • 50 גרם פיסטוקים קצוצים.
  • ביצה טרופה.

אופן ההכנה

  1. מתחילים בהכנת הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים וסוכר ומערבבים. מוסיפים ביצה, מים, שמן ומלח ולשים במשך כ-10 דק’, עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק (אל תתפתו להוסיף קמח).
  2. משמנים קערה רחבה במעט שמן, ובעזרת ידיים משומנות מניחים את הבצק בתוך הקערה. עוטפים בנילון נצמד ומתפיחים בטמפ’ החדר למשך כ-שעה.
  3. כשמסיימים את הכנת הבצק עוברים להכנת המלית: מסירים מהפיסטוקים את הקליפה, וטוחנים במעבד מזון למרקם דק (יש לעבוד בפולסים קצרים).
  4. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מניחים חמאה רכה חתוכה לקוביות, אבקת סוכר וקורנפלור. מעבדים עד להקרמה ואיחוד, ולאחר מכן מוסיפים אבקת שקדים, פיסטוקים טחונים, ביצה ותמצית וניל ומעבדים עד לאיחוד (חשוב לבדוק שלא נשארו גושי חמאה בתחתית הקערה).
  5. מעבירים את הקרם לקערה, מכסים בניילון נצמד ומקררים עד לסיום זמן ההתפחה (הקרם צריך להיות בקירור מינימום 40 דק’. ניתן להכין אותו גם ערב קודם ולהניח במקרר).
  6. לאחר ההתפחה וקירור המלית מתחילים בעיצוב השושנים: מקמחים בשטח עבודה במעט קמח ומניחים את כדור הבצק. מרדדים למלבן דק. בעזרת פלטה קטנה מורחים את המלית באופן אחיד.
  7. מפזרים מעל פיסטוקים קצוצים ושוקולד צ’יפס לבן (או קוביות שוקולד לבן קצוצות), ומגלגלים באופן צמוד לרולדה ארוכה. פורסים ל-18-20 שושנים ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה באופן צמוד.
  8. מכסים ומשאירים להתפחה בטמפ’ החדר למשך כ-40 דק’.
  9. מחממים תנור ל-175 מעלות, מברישים בביצה טרופה ומכניסים לאפייה למשך כ-20-25 דק’ או עד להזהבה (אין מה להתרגש אם המילוי יצא מהצדדים, תוכלו להסיר אותו בעזרת סכין).
  10. כשהשושנים בתנור מתחילים בהכנת הסירופ: בקלחת מניחים סוכר ומים, ומבשלים עד להמסה ולהסמכה קלה. מכבים ומשאירים בצד עד לשימוש.
  11. כשהשמרים יוצאים מהתנור, מברישים בשכבה דקה של סירופ סוכר. מניחים לשושנים להתקרר לגמרי ורק לאחר מכן תולשים.
  12. אופציונלי: לאחר הקירור ניתן להמיס שוקולד לבן ולזלף מעל.

אולי תאהבו גם: גביניות שמרים | מאפה שמרים קינמון | עוגת שמרים רוגלך | עוגת שמרים עגולה

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.