fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

אוקיי – אז האשמות היום הן שוב, עוגיות בראוניז וחמאת בוטנים. זה לא המתכון הראשון שהעליתי לעוגיות בראוניז – אבל הייתי חייבת להכין אותן שוב, והפעם בגרסה המשלבת חמאת בוטנים (עם שברי בוטנים) שמאזנת את המתיקות שפשוט מתפוצצת מתוך העוגיות המושחתות האלה.

עוגיות בראוניז וחמאת בוטנים מושלמות | צילום: ספיר דהן
עוגיות בראוניז וחמאת בוטנים מושלמות | צילום: ספיר דהן

מצרכים ל-15 עוגיות

  • 125 גרם חמאה קרה וחתוכה לקוביות.
  • 120 גרם סוכר חום כהה לאפייה (מהסוג הדביק).
  • ביצה בגודל L קרה.
  • 40 גרם קקאו.
  • 170 גרם קמח.
  • 2\1 כפית קורנפלור.
  • 4\1 כפית אבקת אפייה.
  • 4\1 כפית אבקת סודה לשתייה.
  • 4\1 כפית מלח.

למילוי

  • 100 גרם חמאת בוטנים (אני השתמשתי בחמאת בוטנים של Skippy עם שברי בוטנים)

אופן ההכנה

  1. בעזרת 2 כפות יוצרים תלוליות (כדורים קטנים) של חמאת בוטנים, מסדרים בתבנית ומכניסים למקפיא.


    עוגיות בראוניז וחמאת בוטנים מושלמות | צילום: ספיר דהן

  2. בקערה שמים את כל החומרים היבשים ומערבבים עד לאיחוד.
  3. בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים חמאה וסוכר חום, מעבדים כ-5 דק’ עד לקבלת מרקם משחתי.


    עוגיות בראוניז ושוקולד לבן מושחתות | צילום: ספיר דהן

  4. מוסיפים את הביצה ומעבדים עד להטמעה מלאה.
  5. שופכים את תערובת היבשים אל הבלילה שבמיקסר ומעבדים עד שהקמח נטמע. (הבלילה צריכה להיות מעט דביקה).
  6. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
  7. לוקחים מעט מבלילת העוגיות, משטחים לצורת ״פיתה״, ומטמיעים את תלולית החמאת בוטנים, מהדקים ומגלגלים לכדור (במידה והבצק דביק ניתן להכניס אותו למקרר למשך כ- 15 דק’).
  8. מניחים במרווחים שווים (אני הנחתי 3 עוגיות בשורה).


    עוגיות בראוניז ושוקולד לבן מושחתות | צילום: ספיר דהן

  9. מכניסים את התבנית למקפיא לכ- 25 דק’.
  10. אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-10 דק’ (יש להיזהר מאפיית יתר שיכולה לייבש אותן).
  11. מצננים את העוגיות לחלוטין לפני שמרימים אותן.
עוגיות בראוניז וחמאת בוטנים מושלמות | צילום: ספיר דהן
עוגיות בראוניז וחמאת בוטנים מושלמות | צילום: ספיר דהן

חשוב לדעת

  • את העוגיות שומרים בקופסא אטומה בטמפ’ החדר.
  • יש להשתמש בסוכר חום כהה ולא בדמררה!
  • אל תוותרו על המלח – הוא מוסיף מאוד.

אולי תאהבו גם: בראוניז שוקולד צ’יפס | בראוניז שוקולד מושלמים | עוגיות ריפעת מרוקאיות (רייף) | עוגת שיש שוקולד וניל

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.