⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
אוקיי – אז האשמות היום הן שוב, עוגיות בראוניז וחמאת בוטנים. זה לא המתכון הראשון שהעליתי לעוגיות בראוניז – אבל הייתי חייבת להכין אותן שוב, והפעם בגרסה המשלבת חמאת בוטנים (עם שברי בוטנים) שמאזנת את המתיקות שפשוט מתפוצצת מתוך העוגיות המושחתות האלה.
- עקבו אחריי באינסטגרם ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
- הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד!
- הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
מצרכים ל-15 עוגיות
- 125 גרם חמאה קרה וחתוכה לקוביות.
- 120 גרם סוכר חום כהה לאפייה (מהסוג הדביק).
- ביצה בגודל L קרה.
- 40 גרם קקאו.
- 170 גרם קמח.
- 2\1 כפית קורנפלור.
- 4\1 כפית אבקת אפייה.
- 4\1 כפית אבקת סודה לשתייה.
- 4\1 כפית מלח.
למילוי
- 100 גרם חמאת בוטנים (אני השתמשתי בחמאת בוטנים של Skippy עם שברי בוטנים)
אופן ההכנה
- בעזרת 2 כפות יוצרים תלוליות (כדורים קטנים) של חמאת בוטנים, מסדרים בתבנית ומכניסים למקפיא.
- בקערה שמים את כל החומרים היבשים ומערבבים עד לאיחוד.
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים חמאה וסוכר חום, מעבדים כ-5 דק’ עד לקבלת מרקם משחתי.
- מוסיפים את הביצה ומעבדים עד להטמעה מלאה.
- שופכים את תערובת היבשים אל הבלילה שבמיקסר ומעבדים עד שהקמח נטמע. (הבלילה צריכה להיות מעט דביקה).
- מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
- לוקחים מעט מבלילת העוגיות, משטחים לצורת ״פיתה״, ומטמיעים את תלולית החמאת בוטנים, מהדקים ומגלגלים לכדור (במידה והבצק דביק ניתן להכניס אותו למקרר למשך כ- 15 דק’).
- מניחים במרווחים שווים (אני הנחתי 3 עוגיות בשורה).
- מכניסים את התבנית למקפיא לכ- 25 דק’.
- אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-10 דק’ (יש להיזהר מאפיית יתר שיכולה לייבש אותן).
- מצננים את העוגיות לחלוטין לפני שמרימים אותן.
חשוב לדעת
- את העוגיות שומרים בקופסא אטומה בטמפ’ החדר.
- יש להשתמש בסוכר חום כהה ולא בדמררה!
- אל תוותרו על המלח – הוא מוסיף מאוד.
אולי תאהבו גם: בראוניז שוקולד צ’יפס | בראוניז שוקולד מושלמים | עוגיות ריפעת מרוקאיות (רייף) | עוגת שיש שוקולד וניל