fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

עוגיות שוקולד צ’יפס אוראו מושחתות, שמנמנות, גדולות, רכות, ומלאות בכל טוב. אל הבצק הוספתי עוגיות אוראו טחונות וגם שבורות גס, שמוסיפות לטקסטורה וכמובן לטעם. את העוגיות מכינים בקלות ללא מיקסר, בכמה דק’ של עבודה. רק חשוב לקרר היטב את הבצק לפני העיצוב.

עוגיות שוקולד צ'יפס אוראו | צילום: ספיר דהן
עוגיות שוקולד צ’יפס אוראו | צילום: ספיר דהן

כמה נקודות חשובות לפני שמתחילים:

  • אני לא ממליצה להקטין את גודל העוגיות, מכיוון שהן תצאנה פחות עשירות ופחות צ’ואיות.
  • אין אפשרות לוותר על שלב הקירור. ניתן להכין את הבצק מראש ולהניח במקרר כל הלילה.
  • תוכלו להמיר את השוקולד צ’יפס החלבי, לשוקולד צ’יפס מריר או לבן.
  • שימו לב לזמני האפייה.
  • ניתן להכין את העוגיות גם במיקסר.

מצרכים לעוגיות שוקולד צ’יפס אוראו – כ-15 עוגיות גדולות

  • 240 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות.
  • 140 גרם סוכר חום כהה (2\1 כוס + 2 כפות).
  • 100 גרם סוכר לבן (2\1 כוס).
  • ביצה L + חלמון L בטמפ’ החדר.
  • כפית תמצית וניל איכותית.
  • 360 גרם קמח (2\1 2 כוסות + כף).
  • 4\1 כפית אבקת סודה לשתיה.
  • 4\1 כפית מלח.
  • 10 עוגיות אוראו (ראו הערות במתכון).
  • 200 גרם שוקולד צ’יפס חלב (כוס – ניתן להפחית).

אופן ההכנה

  1. טוחנים 4 עוגיות אוראו לפירורים דקים ומניחים בקערה רחבה. אל הקערה מוסיפים קמח, אבקת סודה לשתיה ומלח. מערבבים היטב ומניחים בצד.
  2. בקערה נוספת מניחים חמאה רכה, סוכר חום כהה וסוכר לבן. מערבבים \ טורפים עד למרקם קרמי וחלק. מוסיפים ביצה, חלמון ותמצית וניל וטורפים לאיחוד.
  3. מוסיפים מחצית מהיבשים ומערבבים להטמעה, מוסיפים את שאר היבשים ומערבבים לבצק אחיד ומעט דביק (בהתחלה יהיה מעט קשה לערבב, אך לאט לאט הקמח נטמע ומתקבלת תערובת חלקה).
  4. שוברים בידיים 6 עוגיות אוראו לחתיכות גסות ומוסיפים אל הקערה. מוסיפים גם שוקולד צ’יפס ומערבבים.
  5. עוטפים את הקערה בניילון נצמד, ומעבירים למקרר למשך כ-40 דק’ לפחות.
  6. מחממים תנור ל-190 מעלות ומתחילים בעיצוב העוגיות.
  7. יוצרים כדורים במשקל של כ-65-70 גרם, אם אין לכם משקל תחלקו לכ-15 כדורים שווים (ניתן לגלגל בין הידיים או להשתמש בכף גלידה). מניחים במרווחים גדולים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. (מומלץ להניח בכל תבנית כ-5 עוגיות ולא יותר מכיוון שהעוגיות משתטחות באפייה).
  8. אופים כ-13-14 דק’, ומניחים לצינון מלא לפני שמרימים מהתבנית.

אולי תאהבו גם: מאפינס שוקולד צ’יפס פרווה | ריבועי עוגת שוקולד צ’יפס | עוגיות שוקולד צ’יפס דקות ורכות (צ׳ואי) | עוגיות בלונדיז שוקולד לבן ופיסטוק

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.