fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

עוגיות חמאה הן העוגיות הביתיות הכי קלאסיות שיש, עוגיות פשוטות אך ממכרות, ריחניות ויפיפות המזכירות צורת ורד ושאפשר להכין עם הילדים! אני אוהבת להכין אותן בגרסה הפריכה ולא בגרסה הנימוחה.

מצרכים להכנת עוגיות חמאה

  • 220 גרם חמאה רכה.
  • 100 גרם אבקת סוכר (4\3 כוס).
  • ביצה L.
  • כפית תמצית וניל איכותית.
  • 240 גרם קמח (2 כוסות פחות 4 כפות).
  • מעט אבקת סוכר לפיזור.

אופן ההכנה

  1. מרככים את החמאה במיקרו במשך כ- 10-15 שניות, עד שהיא רכה אך לא מומסת.
  2. טורפים את החמאה היטב למרקם חלק.
  3. מוסיפים אבקת סוכר וטורפים לבלילה חלקה.
  4. מוסיפים את הביצה, ותמצית הוניל וטורפים שוב עד לאיחוד.
  5. מוסיפים את הקמח ומקפלים בעזרת לקקן לתערובת אחידה ובעלת מרקם קרמי (לא בצקי).
  6. מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם צנתר משונן.



    עוגיות חמאה קלאסיות | צילום: ספיר דהן


  7. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, ומזלפים את העוגיות במעגל ליצירת פרח.



    עוגיות חמאה קלאסיות | צילום: ספיר דהן



  8. מכניסים את העוגיות לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, במשך כ- 12-15 דק’ (יש לבדוק את תחתית העוגיה כדי לדעת האם העוגיות מוכנות).
  9. מצננים לחלוטין, ומפזרים אבקת סוכר.
עוגיות חמאה קלאסיות | צילום: ספיר דהן
עוגיות חמאה קלאסיות | צילום: ספיר דהן

אולי תאהבו גם: עוגיות בלונדי ובייגלה | עוגיות שקדים קטנטנות | עוגיות מגולגלות במילוי נוטלה | עוגיות בראוניז וחמאת בוטנים מושלמות

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.