⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
עוגיות לימון וקוקוס רכות ויפיפות – כל מה שתצטרכו כדי להכין עוגיות לימון וקוקוס מושלמות זה קערה, מטרפה וכמה דקות פנויות. העוגיות מתחסלות במהירות, אז אל תגידו שלא אמרתי.
מצרכים
- 2 ביצים L.
- 100 גרם סוכר (2\1 כוס).
- 85 מ”ל שמן (2\1 כוס פחות כף).
- 300 גרם קמח. (2 כוסות + 2 כפות).
- 5 גרם אבקת אפייה (2\1 שקית).
- מיץ מלימון אחד.
- כפית גרידת לימון.
- 50 גרם קוקוס לציפוי (2\1 כוס).
- מעט פיסטוקים לקישוט
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל- 180 מעלות.
- בקערה רחבה מניחים גרידת לימון, מיץ לימון, 2 ביצים וסוכר, וטורפים היטב.
- תוך כדי טריפה מוסיפים גם את השמן.
- מערבבים יחד קמח ואבקת אפייה, ומוסיפים בכל פעם 2 כפות מתערובת הקמח אל תערובת הרטובים, וטורפים לבלילה נוזלית.
- לקראת סוף הוספת הקמח, מתחילים ללוש עם הידיים עד לקבלת כדור בצק.
- יוצרים כדורים, מגלגלים בקוקוס ונועצים חצאי פיסטוק במרכז כל עוגיה (אם הבצק דביק וקשה לכם לגלגל לכדורים, תוכלו לקרר את הבצק כ- 20 דק’ ואז ליצור עוגיות).
- מסדרים את העוגיות במרווחים, על תבנית התנור מרופדת בנייר אפייה.
- אופים כ- 14-15 דק’ (תוכלו לבדוק את תחתית העוגיה כדי לדעת האם היא מוכנה)
- מניחים לצינון מלא וזוללים.
חשוב לדעת
- אל תתפתו להוסיף עוד קמח, הבצק צריך להיות רך ומעט דביק.
אולי תאהבו גם: עוגיות שיבולת שועל ושקדים ב-5 דקות | עוגיות בראוניז ושוקולד לבן מושחתות | עוגיות פלורנטין עם ריבת משמש | עוגיות ריבה סנדוויץ׳