⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
תסכימו איתי שאין אדם בעולם הזה שלא מכיר או טעם גרסה כלשהי של עוגיות מגולגלות. יש עוגיות מגולגלות עם ריבה וקוקוס, יש עוגיות מגולגלות עם תמרים ואגוזים, אבל אני הכי אוהבת את השילוב בין הבצק הפריך של העוגיות האלה לבין ממרח נוטלה. – ומכאן יוצא: מגולגלות נוטלה!
בנוסף, ניתן להכין את העוגיות בגרסת פרווה או חלבי.
מצרכים לעוגיות נוטלה
תוכן עניינים
לבצק
- 100 גרם נטורינה \ חמאה בטמפ’ החדר.
- 120 מ”ל מיץ תפוזים \ מים (2\1 כוס).
- 100 גרם שמן (2\1 כוס).
- 5 גרם אבקת אפייה ( חצי שקית).
- 20 גרם סוכר וניל (2 שקיות).
- 420 גרם קמח (3 כוסות).
למילוי
- ממרח נוטלה \ ממרח שוקולד פרווה.
אופן הכנת עוגיות נוטלה
- בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל חומרי הבצק יחד, ולשים כ- 6 דק’ עד לקבלת כדור בצק אחיד, חלק ונעים.
- מכסים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר למנוחה של שעה.
- לאחר מכן, מחלקים את הבצק ל-4 כדורים שווים.
- מרדדים כל כדור בצק לעלה דק, מורחים על כל עלה כמות נדיבה של ממרח נוטלה.
- מגלגלים לצורת רולדה.
- מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה, ומסדרים את הרולדות במרווחים.
- בעזרת סכין עושים חריצים בכל רולדה (לא חותכים עד הסוף).
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לאפייה של כ-20 דק’ (העוגיות לא אמורות להיות זהובות מדיי)
- מוציאים מהתנור וחותכים את הרולדות לפי הסימונים.
- מניחים לצינון ומפזרים אבקת סוכר.
חשוב לדעת
- את העוגיות שומרים בקופסה אטומה בטמפ’ החדר.
- כמות הסוכר במתכון היא לא טעות 🙂 העוגיות מקבלות מתיקות מהממרח ומאבקת הסוכר.
- ניתן כמובן למלא בממרח תמרים או כל ממרח אחר.
אולי תאהבו: עוגיות בראוניז וחמאת בוטנים מושלמות | עוגיות רול פיצוחים | עוגיות קנטוצ’יני איטלקיות | עוגיות פאדג׳ שוקולד ואגוזי לוז | קרמוגית נוטלה