fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

עוגיות מכונה או בשמן הנוסף ״עוגיות מרוקאיות״, הן העוגיות הכי ממכרות בעולם! צריך להניח אותן כמה שיותר רחוק, כי לא תוכלו להפסיק לנשנש אותן. הן גם פריכות וגם נמסות בפה, שזופות ומנוקדות בקוקוס ושומשום וההכנה שלהן ממש פשוטה ומהירה. עוגיות מכונה מרוקאיות שאף אחד לא יוכל להישאר אדיש אליהן.

עוגיות מכונה מרוקאיות | צילום: ספיר דהן
עוגיות מכונה מרוקאיות | צילום: ספיר דהן

מצרכים לכמות מכובדת של עוגיות מכונה מרוקאיות

  • 200 גרם נטורינה \ מחמאה.
  • 180 גרם שמן (4\3 כוס).
  • 180 מ”ל מיץ תפוזים (4\3 כוס).
  • ביצה L.
  • 190 גרם סוכר (כוס פחות כף).
  • 800 גרם קמח (6 כוסות פחות 4 כפות).
  • 2 שקיות אבקת אפייה.
  • 50 גרם קורנפלור (5 כפות שטוחות).
  • 70 גרם קוקוס (2\1 כוס).
  • 70 גרם שומשום (2\1 כוס).

אופן ההכנה

  1. בקערה רחבה מערבבים יחד קמח, אבקת אפייה, קורנפלור, קוקוס ושומשום ומניחים בצד.
  2. ממיסים את הנטורינה ומניחים בקערה רחבה. אל הקערה מוסיפים שמן ומיץ תפוזים וטורפים היטב.
  3. מוסיפים ביצה וסוכר וטורפים שוב לבלילה אחידה. מוסיפים מעט בכל פעם מהיבשים וטורפים עד שכבר לא ניתן לטרוף, ויש צורך לעבור ללוש עם הידיים.
  4. לשים היטב עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק. מכסים במגבת ומניחים בצד למנוחה של כ-15 דק’.
  5. לאחר המנוחה הבצק מפריש שומן, לכן לשים שוב לאיחוד (במידה והבצק מרגיש לכם דביק מדיי, תוסיפו עוד כ-50 גרם קמח ותלושו שוב).
  6. מחממים תנור ל-180 מעלות ומתחילים ליצור צורות (ע”י מטחנת בשר או מכונה ידנית).
  7. מסדרים את העוגיות על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה, ומכניסים לאפייה למשך כ-14-15 דק’ או עד להשחמה (היזהרו לא לשרוף אותן).
  8. מצננים וזוללים לצד כוס תה (רק תנו להן להתקרר הטעם שונה לגמרי שהן קרות).

אולי תאהבו גם: עוגיות שקדים | עוגיות כעכ של סבתא | עוגיות מלוחות בצורת בייגלה | עוגיות בלונדיז שוקולד לבן ופיסטוק

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.