⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
עוגיות ריבה ושקדים המורכבות מתחתית של בצק פריך, שכבה של ריבת תות ומעל תערובת שקדים שמוסיפה למרקם ולטעם. עוגיות ריבה ושקדים הן מסוג העוגיות שיחזירו אתכם לילדות בביס אחד, ויזכירו לכם את העוגיות של סבתא. אני בחרתי להכין את העוגיות פרווה, אך ניתן להכין גם בגרסה חלבית.
כמה נקודות חשובות לפני שמתחילים
תוכן עניינים
- אני השתמשתי בתבנית נונ-סטיק של ארקוסטיל ולכן לא ריפדתי את התבנית בנייר אפייה. אם אין ברשותכם תבנית דומה, יש להשתמש בנייר אפייה.
- במידה ואתם לא אוהבים ריבת תות, תוכלו להמיר לריבת משמש או כל ריבה אחרת שאתם אוהבים.
- חשוב שעובי השכבות יהיה אחיד, במידה ואתם רוצים עוגיות יותר עבות (לטעמי פחות מומלץ) תוכלו להשתמש בתבנית קטנה יותר.
- את העוגיות מאחסנים בקופסה אטומה בטמפ’ החדר.
מצרכים לכ-30 עוגיות ריבה ושקדים – תבנית מלבנית 26*28
לתחתית
- ביצה L.
- 220 גרם קמח (2\1 1 כוסות + כף).
- 5 גרם אבקת אפייה (חצי שקית).
- 100 גרם סוכר (2\1 כוס).
- כפית תמצית וניל.
- 100 גרם נטורינה חתוכה לקוביות \ חמאה.
לשכבה האמצעית
- 160 גרם ריבת תות חלקה (כ-2\1 כוס).
לשכבת השקדים
- 75 גרם נטורינה חתוכה לקוביות \ חמאה.
- 75 גרם סוכר.
- 120 גרם שקדים טבעיים טחונים דק (כוס + 2 כפות).
- כפית תמצית וניל.
אופן הכנת עוגיות ריבה ושקדים
- מתחילים בהכנת התחתית: בקערה רחבה מערבבים קמח ואבקת אפייה. מוסיפים ביצה, סוכר, תמצית וניל ואת קוביות הנטורינה. לשים בידיים עד לקבלת בצק אחיד ונעים. במידה והבצק מרגיש לכם מעט יבש תוכלו להוסיף כף מים. (ניתן לעבד גם במיקסר).
- מרפדים את התבנית בנייר אפייה, משטחים את הבצק על התבנית בשכבה דקה ואחידה, ומחוררים את הבצק בעזרת מזלג.
- מורחים מעל התחתית את הריבה בשכבה אחידה.
- הכנת שכבת השקדים: בקלחת שמים נטורינה, סוכר ותמצית וניל. מבשלים על אש נמוכה תוך כדי עירבוב, עד להמסה מלאה.
- מכבים את האש, מוסיפים את השקדים הטחונים ומערבבים עד לאיחוד.
- מורחים בעדינות את תערובת השקדים מעל שכבת הריבה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך כ-30 דק’.
- מצננים לחלוטין, וחותכים לכל צורה שתרצו.
אולי תאהבו גם: חיתוכיות ריבה וקצף (מרנג) | עוגיות ריבה סנדוויץ׳ | חיתוכיות גבינה ופיסטוק | חיתוכיות ריבת חלב וגאנש שוקולד לבן