fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

המתכון הבא מתאים למי שמוכן להשקיע זמן ומאמץ בקינוח יפייפה וטעים, לכן אם אתם לרוב מחפשים מתכונים קלים ומהירים, המתכון הבא פחות בשבילכם אבל אני עדיין ממליצה לכם לנסות בחום! טארטלטים קטנטנים ויפים מבצק פריך, עם תחתית קראנץ פייטה, קרם וניל (בעלי אמר שזה מזכיר את הקרם של אצבעות הקינדר), קרם שוקולד ומעל הכל שקדים מקורמלים ומצופים בשוקולד. או בקיצור טארטלט קרם וניל, שוקולד ושקדים מקורמלים שיגרום לכם להתעלף.

חשוב לקרוא את המתכון טרם התחת ההכנות בכדי שתבינו במה מדובר. אחרי הכל, זה טארטלט 🙂

טארטלט קרם וניל, שוקולד ושקדים מקורמלים | צילום: ספיר דהן
טארטלט קרם וניל, שוקולד ושקדים מקורמלים | צילום: ספיר דהן

כמה נקודות חשובות לפני שמתחילים

  • את קרם הוניל של הטארטלט מכינים ערב קודם.
  • בהכנת הקלתיות חשוב לעבוד בסביבה קרה, ובמידה והבצק מפשיר להכניס לקירור ורק לאחר מכן להמשיך לעבוד איתו.
  • במידה ונשאר לכם בצק תוכלו לעטוף ולהקפיא אותו עד כ-שבועיים.
  • חשוב לרדד את הבצק בעובי אחיד, ולהדק את הדפנות היטב.
  • יש לעבוד עם משקל.

מצרכים לכ-7 טארטלטים קטנים – קוטר 10 גובה 2 ס”מ

קלתיות

  • 240 גרם קמח (2\1 1 כוסות + 3 כפות).
  • 100 גרם אבקת סוכר (כוס פחות 2 כפות).
  • 40 גרם אבקת שקדים.
  • 120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות.
  • קורט מלח.
  • ביצה L.

קראנץ פייטה

  • 80 גרם שוקולד חלב.
  • 30 גרם חמאה.
  • 50 גרם מחית נוגט (אפשר להמיר בנוטלה).
  • 30 גרם פייטה (2\1 כוס).

קרם וניל

  • 150 גרם שוקולד לבן.
  • 70 מ”ל שמנת מתוקה.
  • 60 מ”ל שמנת מתוקה (ראו הערות במתכון).
  • 10 גרם סירופ גלוקוזה (להשיג בחנויות אפייה).
  • כפית תמצית וניל איכותית \ מחית וניל.
  • 15 גרם חמאה רכה (כף).

קרם שוקולד

  • 80 גרם שוקולד חלב.
  • 100 גרם שוקולד מריר.
  • 125 מ”ל שמנת מתוקה.
  • קורט מלח.

שקדים מקורמלים

  • 100 גרם שקדים פרוסים.
  • 30 גרם סוכר (3 כפות).
  • 10 גרם קקאו (כף).
  • 30 גרם שוקולד חלב.

אופן ההכנה

  1. ערב קודם מתחילים בהכנת קרם הוניל: בקלחת מניחים שמנת מתוקה (70 מ”ל), גלוקוזה ותמצית וניל ומביאים לרתיחה. מניחים את השוקולד הלבן בקערה רחבה ושופכים מעליו את השמנת החמה. מניחים בצד כ-חצי דקה ובעזרת בלנדר מוט מעבדים לאיחוד.
  2. מוסיפים אל הקערה שמנת מתוקה קרה (60 מ”ל) ומערבבים. מוסיפים את החמאה הרכה, ומעבדים בעזרת בלנדר מוט.
  3. שופכים את הקרם אל תבנית זכוכית, מכסים בניילון נצמד באופן צמוד ומכניסים למקרר למשך לילה שלם.
  4. הכנת הקלתיות: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מניחים קמח, אבקת שקדים, אבקת סוכר, קורט מלח וקוביות חמאה קרות. מעבדים כמה דק’ עד לקבלת פירורי בצק קטנים המזכירים פתיתי קוסקוס. מנמיכים את עוצמת המיקסר, מוסיפים את הביצה ומעבדים מעט עד לקבלת כדור בצק ולא יותר.
  5. מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפייה, לעובי של כ-3 מ”מ ומעבירים למקפיא למשך כ-שעה.
  6. קורצים את הבסיס בעזרת הרינג, חותכים רצועה בגובה של כ-3 ס”מ ומסדרים בשולי הרינג, מהדקים היטב לבסיס ובעזרת סכין מסירים עודפים מהשוליים. מעבירים למקפיא למשך כ-30 דק’ (היעזרו בסרטון למעלה).
  7. חותכים ריבועים של נייר אפייה ומקמטים אותם, מניחים מעל כל קלתית וממלאים בקיטניות יבשות (חומוס \ עדשים). אופים “אפייה עיוורת” בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות למשך כ-12 דק’. מוציאים את התבנית מהתנור, מסירים את ניירות האפייה עם הקיטניות, וממשיכים לאפות עוד כ-10 דק’ או עד להזהבה. מצננים ומסירים את הרינגים.
  8. קראנץ פייטה: ממיסים את החמאה עם השוקולד, מוסיפים מחית נוגט ופייטה ומערבבים. מורחים בשכבה דקה בכל קלתית.
  9. מוציאים את קרם השוקולד הלבן מהמקרר, ומעבירים אותו לשקית זילוף. מזלפים שכבה נדיבה מעל תחתית קראנץ הפייטה ומעבירים למקרר (שימו לב שנשאר לכם מקום לקרם השוקולד).
  10. קרם שוקולד: בקערה רחבה מתאימה למיקרו מניחים שוקולד מריר, שוקולד חלב ושמנת מתוקה. ממיסים בפולסים קצרים עד להמסה מלאה, מוסיפים מלח, מערבבים ומניחים בצד לצינון. לאחר מכן מעבירים לשקית זילוף, ומזלפים שכבה דקה מעל קרם השוקולד הלבן. מעבירים למקרר עד לסיום הכנת השקדים.
  11. שקדים מקורמלים: קולים את השקדים ומניחים אותם בצד לצינון. בינתיים ממיסים את השוקולד במיקרו בפולסים קצרים ומניחים בצד עד לשימוש. בקלחת מניחים סוכר, וממיסים עד לקבלת קרמל בגוון עינברי. מוסיפים את השקדים הקלויים, ומערבבים בעזרת כף מעץ \ סיליקון עד שכל השקדים עטופים בקרמל. מכבים את האש, מוסיפים שוקולד מומס וקקאו ומערבבים היטב עד שכל השקדים מצופים היטב.
  12. מעבירים לנייר אפייה ומניחים אותם כך עד לצינון מלא. בעזרת הידיים מפרידים את גושי השקדים ליחידות (ממליצה לעבוד עם כפפות).
  13. מוציאים את הטארטלטים מהמקרר, ומהדקים מעל כל טארטלט שקדים מקורמלים.
  14. את הטארטלטים שומרים במקרר עד כ-3 ימים.

אולי תאהבו גם: טארט שוקולד מהיר וללא אפייה | פאי לימון קלאסי | פאי שוקולד וחמאת בוטנים | טארט שוקולד אפוי (פרווה)

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.