⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
מחפשים עוגיות טעימות שמכינים בכמה דק’ בלבד? מצאתי בשבילכם את המתכון המושלם. עוגיות שקדים ושומשום פריכות מבחוץ ורכות מבפנים. עוגיות טעימות וקלות להכנה, עם מעט מרכיבים שמכינים בקערה אחת.
מצרכים לכ-20 עוגיות
- 250 גרם אבקת שקדים (2 כוסות + 2\1 כוס).
- 140 גרם אבקת סוכר (כוס).
- 2 חלבונים מביצה L.
- 30 גרם קמח (3 כפות).
- 70 גרם שומשום לציפוי העוגיות (2\1 כוס)
אופן ההכנה
- בקערה רחבה מניחים אבקת שקדים, אבקת סוכר וקמח, ומערבבים לאיחוד.
- מוסיפים חלבונים, ולשיים בידיים עד לקבלת בצק אחיד ודביק (ניתן גם לערבב בעזרת כף).
- עוטפים את הבצק בנילון נצמד, ומכניסים למקרר למשך כ-20 דק’.
- מחממים תנור ל-170 מעלות. מוציאים את כדור הבצק מהמקרר, ומעצבים לכדורים בינוניים (במידה והבצק עדין דביק, תוכלו לעבוד עם ידיים משומנות).
- מגלגלים כל עוגיה בשומשום, ומסדרים אותן על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
- מכניסים לאפייה למשך כ-6 דק’, מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות ואופים עוד כ10-12 דק’.
- מצננים לחלוטין וזוללים.
חשוב לדעת
- במידה ואתם אוהבים את העוגיות במרקם יותר קראנצ׳י, השאירו את העוגיות עוד דקה שתיים בתנור.
- את עוגיות השקדים שומשום מאחסנים בקופסה אטומה בטמפ’ החדר.
אולי תאהבו גם: אצבעות שוקולד בייגלה ולוטוס | צמת שמרים במילוי קרם שקדים ודובדבנים | שבלולי שמרים במילוי שקדים פקאן וקינמון | עוגיות מדלן