fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

עוגת גבינה באסקית קלאסית – עם מרקם קרמי ורך שנמס בפה.
קלה להכנה וללא מיקסר.
ומה הופך אותה למיוחדת באמת? מחית פקאן עשירה ומתוקה, שמוסיפה עומק טעם מושלם לכל ביס. חגיגה אמיתית של טעמים.
וכמובן אם בא לכם בגרסה נקייה יותר, אפשר גם בלי המחית. העוגה טעימה גם ככה.

עוגת גבינה באסקית | צילום: ספיר דהן
עוגת גבינה באסקית | צילום: ספיר דהן

מצרכים לעוגת גבינה באסקית – תבנית אינגליש קייק 30 ס״מ

למחית פקאן:

  • 100 גרם פקאן.
  • 80 גרם סוכר (2\1 כוס פחות 2 כפות).
  • כף שמן קנולה.

לעוגת גבינה:

  • 3 ביצים L בטמפ’ החדר + 2 חלמונים.
  • 450 גרם גבינת שמנת (אני השתמשתי בנפוליאון 25%).
  • 120 גרם סוכר (1/2 כוס + 2 כפות).
  • 250 מ״ל שמנת מתוקה (מיכל).
  • כפית תמצית וניל / מחית וניל.
  • 30 גרם קורנפלור (כ-3 כפות).

אופן ההכנה:

  1. מתחילים בהכנת מחית הפקאן – קולים את הפקאנים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך כ-4-5 דק’.

  2. בקלחת מניחים סוכר, ומבשלים על אש בינונית עד להמסה ולקבלת קרמל. מנמיכים את האש, מוסיפים את הפקאנים הקלויים ומערבבים בעזרת כף עץ \ סיליקון עד שכל הפקאנים עטופים בקרמל.

  3. שופכים את הפקאנים על משטח סיליקון \ נייר אפייה ומשאירים כך עד לקירור מלא.

  4. לאחר מכן שוברים את הפקאנים לחתיכות, מעבירים למעבד מזון עם להב פלדה וטוחנים בפולסים עד להיווצרות מחית סמיכה. מוסיפים את השמן, וממשיכים לעבד עד למחית חלקה (אני טחנתי בנינגה על מצב SPREAD).

  5. מעבירים לקירור עד לשימוש.

  6. בקערה רחבה טורפים יחד את הביצים והחלמונים ומניחים בצד. בקערה נפרדת טורפים את גבינת השמנת עם הסוכר עד שהתערובת חלקה ואחידה. מוסיפים את תמצית הווניל וטורפים שוב. מוסיפים חצי מכמות תערובת הביצים, טורפים עד שהן נטמעות, ואז מוסיפים את המחצית השנייה וטורפים לבלילה חלקה.

  7. מוסיפים את השמנת המתוקה וטורפים עד שהיא נטמעת היטב בתערובת. מוסיפים את הקורנפלור וממשיכים לטרוף עד שהתערובת אחידה. מעבירים את הבלילה דרך מסננת צפופה לקבלת מרקם חלק במיוחד. מרפדים את כל התבנית בנייר אפייה, כולל הדפנות, ויוצקים פנימה את הבלילה.

  8. אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות למשך כ-25 דק’ (שימו לב שהיא לא נשרפת).

  9. לאחר האפייה מצננים את העוגה לילה שלם במקרר להתייצבות מלאה. לפני ההגשה, חותכים לפרוסות ומזלפים מעל כל חתיכה שכבה נדיבה ממחית הפקאן.

אולי תאהבו גם: פאי תפוחים וגבינה | רולדת גבינה ופירות יער | עוגת גבינה עם אוכמניות ושטרויזל

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.