fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

המתכון הבא הוא בין עוגת שמרים לחלה מתוקה. בצק רך ותפוח, במילוי בצל שהתקרמל לאיטו עד שהפך למתקתק, גבינת פרמזן ומעל הכל זרעי קצח שמוסימים קריספיות וטעם. חלת שמרים גבוהה ומרשימה שהולכת לככב בחג השבועות.

מצרכים לחלת שמרים מתוקה עם בצל מקורמל ופרמזן – תבנית עגולה מתפרקת 24 ס”מ \ 26 ס”מ

לבצק השמרים

  • ביצה L בטמפ’ החדר.
  • 600 גרם קמח (4 כוסות + 4 כפות).
  • 10 גרם שמרים יבשים (כף).
  • 100 גרם סוכר (2\1 כוס).
  • 60 גרם שמן (4\1 כוס).
  • 250 מ”ל מים (כוס + כף).
  • 4\1 כפית מלח.

למילוי

  • 2 בצלים גדולים + 3 כפות שמן.
  • כ- 2\1 שקית גבינת פרמזן (ניתן להפחית).
  • 60 גרם חמאה רכה.

לציפוי

  • ביצה טרופה.
  • קצח.
  • חופן גבינת פרמזן.
חלת שמרים מתוקה עם בצל מקורמל ופרמזן | צילום: ספיר דהן

אופן ההכנה

  1. מתחילים בהכנת הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים וסוכר ומערבבים. מוסיפים ביצה, מים, שמן ומלח ולשים במשך כ-10 דק’, עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק.

  2. משמנים קערה רחבה ומניחים את הבצק בתוכה. מכסים היטב ומתפיחים בטמפ’ החדר למשך כ-שעה.

  3. קירמול הבצל: על מחבת רחבה מניחים את השמן, ומחממים על אש נמוכה. קולפים את הבצלים וחותכים לרצועות דקות. כשהשמן חם מוסיפים את הבצל, ומקרמלים על אש נמוכה עד לגוון זהוב (קירמול הבצל לוקח זמן, ערבבו מידי פעם ותנו לו להתקרמל היטב). מצננים ומסננים מהשמן.

  4. מקמחים משטח עבודה במעט קמח, מניחים את כדור הבצק ומרדדים לצורת ריבוע. מורחים בשכבה אחידה את החמאה הרכה, מפזרים את הבצל המקורמל ולסיום מפזרים בנדיבות את גבינת הפרמזן. מגלגלים לנחש ארוך וצר, מהדקים היטב את קו התפר ויוצרים צורת שבלול (ניתן ליצור את צורת השבלול ישירות בתבנית, כך שלא תצטרכו להרים את הבצק אחר כך).

  5. משמנים את התבנית במעט חמאה, ומניחים את החלה בתוכה. מכסים ומשאירים להתפחה בטמפ’ החדר כ-30 דקות.

  6. מברישים בביצה, מפזרים מעט פרמזן וקצח.

  7. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-40 דק’ או עד להשחמה.

  8. מצננים ומחלצים מהתבנית.

אולי תאהבו גם : לחמניות בצל מקורמל | עוגת כתר פילו במילוי גבינה ודובדבני אמרנה | עוגת גבינה עם אוכמניות ושטרויזל | עוגת גבינה אפויה עם רוטב תותים

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.