⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
עוגת טורט וניל שוקולד שהולכת בוודאות לככב אצלכם במטבח. עוגה גבוהה, רכה, פרווה וממש קלה להכנה. כל מה שתצטרכו הוא לבחור ממרח שוקולד שאתם אוהבים ולהוסיפו אל הבלילה. אני בחרתי להשתמש בממרח שוקולד השחר כי רציתי שהעוגה תישאר פרווה. שימו לב לאופציות השונות של עיצוב העוגה.
מצרכים לעוגת טורט וניל שוקולד – תבנית עגולה 24 ס”מ
- 4 ביצים L בטמפ’ החדר מופרדות.
- 200 גרם סוכר (כוס).
- 210 גרם קמח (½ 1 כוסות).
- 5 גרם אבקת אפייה (½ שקית).
- 100 גרם שמן (½ כוס).
- 120 מ”ל מיץ תפוזים (½ כוס).
- 4 כפות ממרח שוקולד השחר (או כל ממרח אחר).
- 50 גרם שוקולד צ’יפס מריר \ חלבי (4\1 כוס).
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה ומשמנים קלות (גם את דפנות התבנית).
- בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים חלבונים וסוכר, מקציפים עד להיווצרות קצף יציב אך לא נוקשה.
- מנמיכים את מהירות המיקסר, ומוסיפים את החלמונים עד להטמעה.
- מוסיפים שמן עד לספיגה, ולאחר מכן את מיץ התפוזים.
- מאחדים את הקמח עם אבקת האפייה, ומוסיפים בהדרגה אל המיקסר.
- לסיום מקפלים מעט עם לקקן, בכדי לוודא שאין שאריות של קמח בתחתית הקערה.
- שופכים את הבלילה אל התבנית, ומניחים את כפות הממרח במרווחים (אם הממרח שבחרתם קשה מדיי, תוכלו להעביר אותו לקערה ולחממו כ-10 שניות במיקרו). בעזרת סכין \ קיסם יוצרים דוגמת שיש ולאחר מכן מפזרים שוקולד צ’יפס. אופציה נוספת להכנה כדי למנוע מהממרח לשקוע בתחתית- מניחים בקערה כ-3\1 מהבלילה, מוסיפים את הממרח ומערבבים. שופכים את הבלילה הבהירה אל התבנית, ומעל שופכים את הבלילה הכהה ובעזרת סכין יוצרים דוגמת שיש. לאחר מכן מפזרים שוקולד צ’יפס.
- אופים כ-45-50 דק’ ומצננים לחלוטין.
- אופציונלי: לאחר הצינון ניתן לזלף מעל העוגה עוד ממרח שוקולד.
אולי תאהבו גם: טורט אגוזים | עוגת טורט זברה | עוגת טורט לימון | עוגת טורט אגוזים ושומשום