fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

עוגת טורט זברה מהפנטת ביופיה שרק ניראת מורכבת להכנה, אבל היא ממש לא. עוגת זברה רכה ונימוחה, בטעמי וניל קקאו ובטקסטורת פסים. עוגה פרווה (במידה ואתם משתמשים בחלק סויה או שיבולת שועל), קלה להכנה ומרשימה שלא תוכלו להישאר אדישים אליה.

עוגת טורט זברה | צילום: ספיר דהן
עוגת טורט זברה | צילום: ספיר דהן

מצרכים לעוגת טורט זברה – תבנית עגולה 24 ס”מ

  • 5 ביצים L בטמפ’ החדר.
  • 230 גרם סוכר (כוס + 3 כפות).
  • כפית תמצית וניל.
  • 200 גרם שמן (כוס).
  • 180 מ”ל חלב שיבולת שועל \ סויה או חלב רגיל (4\3 כוס).
  • 320 גרם קמח (2 כוסות + 4 כפות).
  • 10 גרם אבקת אפייה (שקית).
  • 10 גרם קקאו (כף).

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות.
  2. בקערה מערבבים קמח ואבקת אפייה ומניחים בצד עד לשימוש.
  3. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים ביצים וסוכר. מקציפים במשך כ-6 דק’ עד לקבלת תערובת תפוחה.
  4. מנמיכים את עוצמת המיקסר ומוסיפים תמצית וניל. מוסיפים שמן בזרם דק עד לספיגה, ולאחר מכן את החלב שיבולת שועל \ סויה.
  5. מוסיפים מעט בכל פעם מתערובת היבשים עד להטמעה (השתדלו להימנע מעיבוד יתר).
  6. מקפלים את הבלילה בעזרת לקקן, כדי לוודא שלא נשארו שאריות של קמח בתחתית.
  7. מחלקים את הבלילה ל-2 חלקים שווים. בקערה אחת מוסיפים את הקקאו, וטורפים בעדינות להטמעה.
  8. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה, ומשמנים את התבנית (ניתן לוותר על נייר האפייה).
  9. מניחים במרכז התבנית כ-2 כפות מהבלילה הלבנה, ולאחר מכן מעליה מניחים כ-2 כפות מהבלילה הכהה. ממשיכים באותו האופן עד לסיום.
  10. אופים כ- 40-50 דק’ או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
  11. מצננים לחלוטין וזוללים.

אולי תאהבו גם: טורט אגוזים | עוגת טורט אגוזים ושומשום | עוגת טורט לימון | עוגת טורט שקדים

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.