⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
עוגת סינבון ריחנית ומפנקת, ללא מיקסר ובכמה דקות בודדות של עבודה. עוגת וניל פשוטה ומהירה להכנה שבתוכה נחים להם צאנקים מתוקים של תערובת קינמון, ומעל הכל ציפוי דק של גלייז שמשלים את כל החוויה.
מצרכים לעוגת סינבון – תבנית אינגליש קייק 30 ס”מ
תוכן עניינים
לבלילת העוגה
- 2 ביצים L בטמפ’ החדר.
- 80 גרם סוכר (2\1 כוס פחות 2 כפות).
- 160 מ”ל חלב.
- 50 גרם חמאה.
- כפית תמצית וניל.
- 200 גרם קמח (2\1 1 כוסות פחות כף).
- 5 גרם אבקת אפייה (כפית).
לתערובת הקינמון
- 30 גרם חמאה רכה.
- 10 גרם קינמון (כף שטוחה- ניתן להפחית במידה ואתם לא אוהבים טעם מודגש).
- 45 גרם סוכר חום כהה (3 כפות).
לגלייז
- 60 גרם אבקת סוכר (2\1 כוס).
- כף חלב.
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מתחילים בהכנת תערובת הקינמון: בקערה מניחים חמאה רכה, סוכר חום כהה וקינמון. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת סמיכה מאוד. מניחים בצד וניגשים להכנת העוגה.
- ממיסים את החמאה, ומניחים אותה בצד. בקערה רחבה טורפים ביצים, תמצית וניל, חלב, חמאה מומסת וסוכר. מוסיפים אל הקערה קמח ואבקת אפייה, וטורפים לבלילה חלקה.
- מרפדים את התבנית בנייר אפייה \ משמנים אותה במעט שמן. שופכים את הבלילה, ובעזרת 2 כפיות מניחים תלוליות של תערובת הקינמון לאורך כל העוגה. עם קיסם מערבבים בעדינות את התערובת אל תוך העוגה (שימו לב שהתערובת סמיכה, לכן עשו זאת בעדינות).
- אופים במשך כ-30 -35 דק’. חשוב לדייק בזמני האפייה כדי לא לייבש אותה (הקרום מעל העוגה נשאר מעט בהיר). מצננים לחלוטין ומכינים את הגלייז.
- הכנת הגלייז: מערבבים את אבקת הסוכר יחד עם כף חלב למרקם סמיך (אם הגלייז נוזלי מדיי, הוסיפו עוד מעט אבקת סוכר). מצפים את העוגה כשהיא קרה ומניחים בצד להתמצקות.
אולי תאהבו גם : מאפה שמרים קינמון | סינרול קינמון | מאפה קינמון מבצק שמרים כרוך | עוגיות תמרים