fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

עוגיות תמרים קטנטנות בצורת קרואסון, במרקם פריך וממכר. במילוי תמרים, קינמון ואגוזי מלך גרוסים. מלבד הטעם, העוגיות משתבחות בכל יום כשהן יושבות בקופסה, ונעשות רכות יותר. ההכנה שלהן מאוד פשוטה וקלה, וניתן להכין אותן גם ללא מיקסר. אז למה אתם מחכים? רוצו להכין את עוגיות התמרים הכי טעימות שיש!

עוגיות תמרים | צילום: ספיר דהן
עוגיות תמרים | צילום: ספיר דהן

מצרכים לעוגיות תמרים

לבצק

  • 500 גרם קמח.
  • 5 גרם אבקת אפייה (1/2 שקית).
  • 100 גרם סוכר (1/2 כוס).
  • כפית תמצית וניל.
  • 10 גרם פודינג וניל (כף).
  • 2 ביצים L בטמפ’ החדר.
  • 200 גרם נטורינה רכה / חמאה רכה.
  • 120 מ”ל מיץ תפוזים / מים (2\1 כוס).
  • כפית גרידת לימון \ תפוז.

למלית

  • 450 גרם ממרח תמרים \ מחית תמרים (קופסה – אני השתמשתי במחית תמרים של קליית גת).
  • כפית קינמון.
  • כ-60 גרם אגוזי מלך גרוסים.

אופן ההכנה

  1. מתחילים בהכנת הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים את כל המצרכים לפי הסדר הרשום, ולשים עד לקבלת בצק אחיד ונעים (ניתן ללוש בידיים).

  2. עוטפים את הבצק בניילון נצמד, ומקררים כ-30 דק’.

  3. הכנת המלית: בקערה רחבה מניחים ממרח תמרים, קינמון ואגוזי מלך גרוסים. מערבבים היטב, מעבירים לשקית זילוף, ומניחים בצד עד לשימוש (ניתן גם למרוח את המלית על הבצק, ללא שימוש בשקית זילוף).

  4. מחלקים את הבצק ל- 5-6 כדורים שווים (תלוי בגודל העוגיות שתרצו להכין).

  5. מקמחים משטח עבודה, מניחים כדור בצק ומקמחים גם אותו במעט קמח. מרדדים לעלה דק, ובעזרת גלגלת יוצרים משולשים קטנים ושווים. חותכים חור מעט גדול בשקית הזילוף, ומזלפים בבסיס כל משולש מלית. מגלגלים באופן הדוק לצורת קרואסון קטן. ממשיכים באותו האופן עם שאר הכדורים.

  6. מרפדים תבניות תנור בנייר אפייה, ומניחים את העוגיות במרווחים קטנים. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך כ-20 דק’ (אופים כל תבנית בנפרד). שימו לב שהעוגיות צריכות להישאר בהירות, הופכים עוגיה ובודקים האם התחתית הזהיבה, במידה וכן העוגיות מוכנות.

  7. מצננים לחלוטין, ומפזרים אבקת סוכר בנדיבות. את עוגיות התמרים מאחסנים בקופסה אטומה בטמפ’ החדר.

אולי תאהבו גם: עוגיות שוקולד צ’יפס דקות ורכות (צ׳ואי) | עוגיות מכונה מרוקאיות | עוגיות שקדים | עוגיות מלוחות בצורת בייגלה

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.