⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
אני חייבת להודות שפיסטוק זאת החולשה שלי מאז ומתמיד. אני אוהבת כל דבר שיש בו פיסטוק, מגלידות ועד לעוגות ועוגיות. אם גם אתם מחובבי הפיסטוק אתם הולכים לעוף על העוגה הזו. עוגת פיסטוק עם גרידת לימון, רכה ועסיסית שכל מה שתצטרכו כדי להכין אותה זה כמה דקות בודדות בלבד. לא רק שהיא טעימה, היא גם מהממת ביופיה.
מצרכים לעוגת פיסטוק לימון – תבנית אינגליש קייק 30 ס”מ
תוכן עניינים
- 4 ביצים L בטמפ’ החדר.
- 200 גרם חמאה רכה.
- 180 גרם קמח (כוס+ 4 כפות).
- 5 גרם אבקת אפייה (חצי שקית).
- 160 גרם סוכר (4\3 כוס).
- 120 גרם פיסטוקים טבעיים – קצוצים גס (כוס+ 2 כפות).
- כפית תמצית וניל.
- כפית גרידת לימון.
אופן הכנת עוגת פיסטוק לימון
- מחממים תנור ל- 175 מעלות.
- בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים חמאה רכה, תמצית וניל וסוכר, ומקציפים כ-4 דק’ עד לקבלת תערובת קרמית.
- מוסיפים ביצה אחת בכל פעם עד להטמעה.
- בקערה נוספת מערבבים קמח ואבקת אפייה, ומוסיפים אותם בהדרגה אל קערת המיקסר.
- מוסיפים גרידת לימון ומעבדים.
- עוצרים את המיקסר, מקמחים את הפיסטוקים במעט קמח (כדי שלא יצנחו למטה במהלך האפייה), ובעזרת לקקן מקפלים אותם אל בלילת העוגה.
- משמנים היטב את התבנית בחמאה, ומורחים את הבלילה (מרקם הבלילה צריך להיות משחתי, ולא נוזלי).
- מכניסים לתנור לאפייה של כ-40-50 דק’ עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים.
- מצננים לחלוטין, ומפזרים אבקת סוכר.
חשוב לדעת
- ניתן להמיר את גרידת הלימון בגרידת תפוז, אך אל תשמיטו לגמרי – זה מוסיף מאוד.
- עוגת פיסטוק לימון נשמרת בטמפ’ החדר כשהיא מכוסה היטב.
- אני לא ממליצה להמיר את החמאה בשמן, מרקם העוגה ישתנה לגמרי.
אולי תאהבו גם: עוגת שוקולד בחושה פשוטה ועשירה (פרווה) | עוגת שיש שוקולד וניל | עוגיות לימון וקוקוס | פינוק פיסטוק 3 שכבות שאתם חייבים להכין