fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

אוהבים עוגת קרמבו? (מי לא?) – לפניכם עוגת קרמבו משודרגת! בסיס בראוניז שוקולדי ונימוח, קרם מסקרפונה עשיר וגאנש שוקולד קפה. שילוב של טעמים ומרקמים שיוצרים חיבור מושלם ועוגת קרמבו חלומית שתקבל ים של מחמאות.

עוגת קרמבו | צילום: ספיר דהן
עוגת קרמבו | צילום: ספיר דהן

מצרכים לתבנית עגולה 24 ס”מ:

לתחתית

  • 50 מ”ל חלב.
  • 180 גרם שוקולד מריר.
  • 4 ביצים.
  • 80 גרם חמאה.
  • 50 גרם קקאו (5 כפות שטוחות).
  • 50 גרם סוכר לבן (4\1 כוס).

לקרם מסקרפונה

  • 250 גרם גבינת מסקרפונה (קופסה).
  • 300 מ”ל שמנת מתוקה.
  • כפית תמצית וניל.
  • 55 גרם אבקת סוכר (2\1 כוס)

לגאנש שוקולד קפה

  • 150 גרם שוקולד מריר.
  • 200 מ”ל שמנת מתוקה.
  • כפית גדושה של קפה נמס מגורען.

אופן ההכנה

  1. מתחילים בהכנת התחתית: מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. בקערה מתאימה למיקרו מניחים שוקולד וחמאה וממיסים בפולסים קצרים עד להמסה מלאה.


    עוגת קרמבו | צילום: ספיר דהן


  3. מוסיפים חלב וטורפים לאיחוד.
  4. מנפים אל בלילת השוקולד את הקקאו וטורפים.
  5. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים ביצים (מבלי להפריד) וסוכר ומקציפים במשך כ-5 דק’ עד לקבלת תערובת תפוחה ויציבה.



    עוגת קרמבו | צילום: ספיר דהן



  6. מוסיפים מעט בכל פעם אל תערובת השוקולד וטורפים לבלילה חלקה.
  7. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה, ושופכים את הבלילה.
  8. מכניסים לתנור למשך כ- 30-35 דק’, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים.
  9. מניחים לצינון מלא.
  10. לקרם מסקרפונה: בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים את גבינת המסקרפונה ומקציפים במשך כ- דקה עד שהגבינה מתרככת.
  11. מוסיפים תמצית וניל, אבקת סוכר ושמנת מתוקה ומקציפים עד להיווצרות קרם יציב.
  12. מורחים מעל שכבת הבראוניז ומיישרים בעזרת פלטה.
  13. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך כ-שעה.
  14. לגנאש: בקערה מניחים שוקולד,שמנת וקפה נמס וממיסים בפולסים קצרים.



    עוגת קרמבו | צילום: ספיר דהן


  15. מוציאים את העוגה מהמקרר, שופכים מעל את הגאנש ומטים את התבנית לצדדים עד שכל העוגה מצופה בשכבה אחידה.



    עוגת קרמבו | צילום: ספיר דהן


  16. מעבירים למקרר להתייצבות של שעתיים לפחות.
  17. לאחר הקירור משחררים את התבנית וחותכים למשולשים.

חשוב לדעת

  • את עוגת הקרמבו שומרים במקרר כשהיא מכוסה היטב עד ל-3 ימים.
  • תוכלו לוותר על הקפה הנמס בגנאש.
  • השתדלו לשים לב לזמני האפייה של התחתית בכדי למנוע ממנה להתייבש.

אולי תאהבו גם: עוגת בננות בחושה ב-5 דקות | עוגת תפוזים נוסטלגית בטעם של פעם | קוביות עוגת גבינה ושוקולד צ׳יפס | עוגיות בראוניז וחמאת בוטנים מושלמות

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.