⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
אצלי בבית עוגת רולדה היא אחת העוגות האהובות, ולכן אני מכינה אותה בתדירות גבוהה. הפעם החלטתי לשדרג אותה, ובמקום להכין את העוגה כרולדה רגילה, עיצבתי אותה לעוגה עגולה ומרשימה. עוגת רולדה עגולה בטעמי וניל וריבת חלב (ה-שילוב), עם ציפוי שוקולד מריר איכותי. עוגה רכה, טעימה וקלה להכנה.
מצרכים לעוגת רולדה עגולה – תבנית עגולה 22 ס”מ
לעוגת הספוג
- 6 ביצים L בטמפ’ החדר.
- 150 גרם סוכר (4\3 כוס).
- 140 גרם קמח (כוס).
- 60 גרם שמן (4\1 כוס).
לקרם
- 500 מ”ל שמנת מתוקה (2 מיכלים).
- 30 גרם פודינג וניל (3 כפות).
- כפית תמצית וניל איכותית.
- 60 מ”ל חלב (4\1 כוס).
- צנצנת ריבת חלב – למריחה.
לציפוי השוקולד
- 120 גרם שוקולד מריר.
- 80 גרם חמאה.
- חופן שקדים גרוסים קלויים – לקישוט.
אופן ההכנה
- מתחילים בהכנת עוגת הספוג: מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים ביצים וסוכר, מקציפים כ-4 דק’ עד להיווצרות תערובת תפוחה.
- מנמיכים את עוצמת המיקסר, ומוסיפים בזרם דק את השמן עד לספיגה.
- מוסיפים את הקמח ומעבדים מעט עד להטמעה.
- מקפלים את התערובת בעזרת לקקן, כדי לוודא שלא נשארו שאריות של קמח בתחתית.
- מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה. מחלקים את הבלילה באופן שווה, ומורחים בשכבה דקה על שטח התבנית.
- מכניסים לתנור תבנית אחת ואופים במשך כ-10-12 דק’, אופים גם את התבנית השניה באותו האופן.
- כשעוגת הספוג עוד חמה, הופכים אותה על נייר אפייה ומקלפים בזהירות את נייר האפייה שעליה נאפתה עוגת הספוג.
- הכנת הקרם: בקערת מיקסר עם בלון הקצפה, מניחים את כל חומרי הקרם ומקציפים לקצפת יציבה. מעבירים את הקצפת לשקית זילוף ומשאירים בצד עד להרכבה.
- הרכבת העוגה: חוצים כל עוגת ספוג ל-5 רצועות שוות, סה”כ 10 רצועות. (אני נעזרתי בסרגל, אבל זה לא חייב להיות סימטרי).
- מרפדים את תחתית התבנית העגולה בנייר אפייה. מניחים 2 רצועות על משטח עבודה, ובעזרת פלטה קטנה מורחים עליהן ריבת חלב בשכבה דקה ואחידה.
- מניחים את הרצועות בתוך התבנית בצורה מעגלית, כשהצד עם הריבת חלב פונה פנימה (הרצועות הראשונות יהיו פחות יציבות ויתקפלו מעט, אך לאחר הוספת הרצועות הבאות, העוגה תתחיל להתייצב ולקבל צורה מעגלית).
- מזלפים קצפת מסביב לרצועה, ומורחים בעזרת פלטה.
- לוקחים שוב 2 רצועות, מורחים אותן בריבת חלב ומסדרים אותן בתוך התבנית.
- מזלפים קצפת ומיישרים בעזרת פלטה לשכבה אחידה.
- חוזרים על אותה הפעולה עד לסיום כל הרצועות, ומילוי כל שטח התבנית (לאט לאט שטח התבנית הולך ומצטמצם, לכן את הרצועות האחרונות תצטרכו לחתוך לחלקים קטנים יותר).
- מעבירים למקרר למשך כ-30 דק’.
- הכנת הציפוי: בקערה מתאימה למיקרו מניחים שוקולד מריר וחמאה, ממיסים בפולסים קצרים עד להמסה מלאה.
- מוציאים את העוגה, שופכים את הציפוי ומפזרים מעל שקדים גרוסים.
- מעבירים לקירור למשך שעתיים לפחות.
חשוב לדעת
- תוכלו להיעזר בסירטון שבתחילת המתכון.
- שימו לב לגודל התבנית! במידה ותכינו בתבנית גדולה יותר מספר הרצועות לא יספיק.
- לא אוהבים ריבת חלב? תוכלו להמיר אותה בכל ממרח שווה אחר שאתם אוהבים.
- את העוגה מאחסנים במקרר עד כ-4 ימים.
אולי תאהבו גם: חיתוכיות ריבת חלב וגאנש שוקולד לבן | רולדת ריבת חלב אישית | חיתוכיות גבינה ופיסטוק | עוגיות שקדים