⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
כשאין לי זמן ואני חייבת להכין עוגה לסופ”ש או אפילו למפגש זריז עם המשפחה, אני מכינה עוגת שיש. לא רק שהיא מהממת ביופיה, היא גם פרווה, גם קלילה, מהירה להכנה, והמרקם שלה מדהים! כ״כ הרבה סיבות טובות להכין עוגת שיש.
- עקבו אחריי באינסטגרם ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
- הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד!
- הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
מצרכים ל-2 תבניות אינגליש קייק
- 6 ביצים L בטמפ’ החדר.
- 200 גרם סוכר+2 כפות (ראו הערות).
- 90 גרם שמן.
- 40 מ”ל מים \ מיץ תפוזים.
- 150 גרם קמח.
- שקית אבקת אפייה.
- כפית תמצית וניל.
- 40 גרם קקאו.
- מעט שקדים פרוסים לפיזור מעל העוגה (אופציונלי).
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-175 מעלות.
- בקערה מניחים קקאו, 2 כפות סוכר ושמן ומערבבים היטב, מניחים בצד עד לשימוש.
- בקערת מיקסר שמים ביצים וסוכר ומקציפים במהירות גבוהה עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
- מנמיכים את פעילות המיקסר, ומוסיפים את המים עד לספיגה.
- מוסיפים תמצית וניל, קמח + אבקת אפייה ומעבדים מעט.
- בעזרת לקקן מנקים את הדפנות ומקפלים את התערובת כדי לוודא שלא נשארו שאריות של קמח בתחתית.
- מוסיפים לבלילת הקקאו 150 גרם מהתערובת הלבנה ומערבבים בעדינות עד לאיחוד.
- משמנים היטב את התבניות, מניחים בכל תבנית שכבה דקה מהתערובת הכהה, לאחר מכן מניחים שכבה נוספת לבנה. שוב שכבה כהה ולסיום שכבה לבנה.
- בעזרת סכין יוצרים אפקט “שיש”, ומפזרים מעל העוגה שקדים פרוסים.
- אופים 30-35 דק’ עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
חשוב לדעת
- את העוגה שומרים בטמפ’ החדר כשהיא עטופה היטב.
- ניתן להוסיף לבלילה מעט שוקולד צ’יפס.
עוד מתכונים מומלצים: עוגת גזר וקרמבל פקאן | עוגת טורט אגוזי לוז גבוהה ורכה | חיתוכיות יוגורט וגבינה | באונטי ביתי – חטיף קוקוס ושוקולד טבעוני