fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

עוד מתכון קליל ובדיוק בזמן לפסח! רולדת שוקולד ומוקה, עוגה קרמית, רכה ואוורירית שמתאימה לפסח וכמובן לכל ימות השנה.

רולדת שוקולד כשרה לפסח | צילום: ספיר דהן
רולדת שוקולד כשרה לפסח | צילום: ספיר דהן

מצרכים להכנת רודלת שוקולד כשרה לפסח

  • 4 ביצים L בטמפ’ החדר.
  • 100 גרם סוכר (2\1 כוס).
  • 70 גרם קמח תפוחי אדמה (2\1 כוס).
  • 20 גרם קקאו (2 כפות).
  • 10 גרם קפה נמס מגורען (כף).
  • 60 מ”ל חלב (4\1 כוס).

לקרם

  • 75 גרם שוקולד מריר.
  • 40 מ”ל שמנת מתוקה (4 כפות).
  • 5 גרם קפה נמס מגורען (כפית).
  • 200 מ”ל שמנת מתוקה (ראו הערות).
  • 20 גרם פודינג וניל (2 כפות).
  • 30 גרם שוקולד חלב לזילוף על הרולדה (אופציונלי)

אופן ההכנה

  1. מתחילים בהכנת הרולדה: בקערה קטנה מניחים קפה נמס, קקאו וחלב ומערבבים לבלילה אחידה.
  2. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים ביצים שלמות וסוכר, ומקציפים כ-5 דק’ עד להיווצרות תערובת תפוחה.
  3. מנמיכים את עוצמת המיקסר, ומוסיפים בזרם איטי את בלילת הקקאו שהכנו בשלב הראשון.
  4. מוסיפים בהדרגה את קמח תפוחי האדמה ומעבדים עד להטמעה.
  5. מקפלים את התערובת בעזרת ללקן, כדי לבדוק שלא נותרו שאריות בתחתית הקערה.
  6. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה, שופכים את הבלילה ומיישרים.
  7. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-20 דק’.
  8. כשהרולדה יוצאת מהתנור, הופכים אותה על נייר אפייה נוסף ומקלפים את נייר האפייה שהרולדה נאפתה עליו (חייב לקלף את הנייר כשהרולדה חמה, אחרת יהיה קשה לחלץ את נייר האפייה).
  9. מניחים את הרולדה לצינון, ומתחילים בהכנת הקרם.
  10. אופן הכנת הקרם: בקערה מתאימה למיקרו מניחים שוקולד, שמנת מתוקה (40 מ”ל- 4 כפות) וקפה נמס.
  11. ממיסים בפולסים קצרים עד להמסה מלאה, ומניחים לצינון של כ-2 דק’.
  12. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים שמנת (200 מ”ל) ופודינג וניל, מקציפים עד להיווצרות קרם יציב אך לא נוקשה מדיי.
  13. מנמיכים את עוצמת המיקסר ומוסיפים בזרם דק את תערובת השוקולד.
  14. מישריים את קצוות הרולדה, מורחים חצי מכמות הקרם מעל ומשטחים לשכבה אחידה.
  15. מגלגלים לצורת רולדה, ומצפים את הרולדה ביתרת הקרם.
  16. מעבירים את הרולדה למקרר למשך כ-30 דק’.
  17. ממיסים שוקולד חלב, מעבירים לשקית זילוף ומזלפים פסים לארוך הרולדה.
  18. מחזירים את הרולדה למקרר למשך כ- שעה וחצי לפחות.

חשוב לדעת

  • את הרולדה שומרים במקרר כשהיא עטופה היטב.
  • ניתן להמיר את קפה הנמס המגורען, לאבקת נס קפה.

אולי תאהבו גם: עוגת שכבות שוקולד לבן ללא גלוטן (כשרה לפסח!) | עוגיות סבלה שוקולד ללא גלוטן | אצבעות שמרים במילוי קרם פטיסייר

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.