fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

מי לא אוהב ימי הולדת? היום הכי כיף בשנה! כל המשפחה מתכנסת, מקבלים מתנות ומתחלקים בעוגה טעימה. (עם שוקולד צ’יפס)

לעוגה הזו הגעתי אחרי שהכנתי אין ספור עוגות קרם וניסיתי לחשוב על משהו שונה ומיוחד. העוגה מורכבת משלוש שכבות של עוגיות שוקולד צ’יפס ענקיות, במילוי גאנש שוקולד עדין.

ואיך אפשר בלי להוסיף קצת קצפת מעל?

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי 🙂

מצרכים לעוגה

  • 230 גרם חמאה קרה.
  • 140 גרם אבקת סוכר.
  • 160 גרם סוכר חום.
  • 500 גרם קמח.
  • 2 ביצים L.
  • 300 גרם שוקולד צ’יפס.
  • 1/4 כפית מלח.
  • 1/4 כפית אבקת סודה לשתייה.

מצרכים לגאנש שוקולד

  • 100 מ”ל שמנת מתוקה.
  • 100 גרם שוקולד מריר.

מצרכים לקצפת וניל

  • 200 מ”ל שמנת מתוקה
  • 20 מ”ל חלב.
  • 20 גרם פודינג וניל (2 כפות).
  • כפית תמצית וניל.

אופן ההכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקרימים את החמאה, עם סוכר חום ואבקת הסוכר.
  2. מוסיפים ביצה בכל פעם, ומעבדים עד להטמעה (במידה והתערובת נדבקת לדפנות הקערה, חשוב לעצור את פעילות המיקסר, ובעזרת וו הגיטרה לנקות את הדפנות ולהמשיך לעבד).
  3. בקערה מאחדים את הקמח, אבקת אפייה ואבקת הסודה לשתייה, ומוסיפים לתערובת.
  4. מעבדים כמה דק’, עד שהקמח נטמע.
  5. מוסיפים את השוקולד צ’יפס, ומעבדים מעט לפיזור אחיד.
  6. עוטפים את הבצק בניילון נצמד, ומכניסים לקירור של 30 דק’.
  7. לאחר הקירור, קורצים מהבצק 3 חלקים שווים בגודלם (ניתן גם ליצור 4 שכבות, תלוי בגודל הרינג שתבחרו).
  8. משטחים את העוגיה על נייר אפייה, בתוך רינג עגול (קוטר 24 ס”מ) לשכבה אחידה ודקה.
  9. מרימים את הרינג, ומעבירים את העוגיה לתבנית התנור.
  10. אופים כל עוגיה בנפרד, בתנור שחומם מראש ל 185 מעלות כ-20 דק’.
  11. אין להרים את העוגיות עד לצינון מלא (בכדי שלא יתפרקו).

אופן הכנת המילוי

  1. בקערה שמים את השוקולד ומניחים בצד.
  2. בקלחת שמים שמנת, ומביאים לרתיחה.
  3. שופכים על השוקולד, ממתינים כדקה ואז מערבבים לאיחוד.
  4. מצננים לטמפ’ החדר.

אופן הכנת הקצפת

  1. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה שמים שמנת, חלב, פודינג וניל ותמצית וניל.
  2. מקציפים היטב עד לקבלת קצפת יציבה, אך לא נוקשה מדיי.
  3. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר קצפת (ראו תמונה), ומניחים בצד כמה דק’ עד להרכבת העוגה.
צנתר קצפת
צנתר קצפת

הרכבת העוגה

  1. מניחים עוגיה אחת, מורחים שכבת גאנש, מישרים עם פלטה ומניחים מעל עוד עוגיה.
  2. מרכיבים כך עד לסיום השכבות.
  3. מזלפים מעל העוגה בצורה מעגלית את הקצפת, ומפזרים מעל מעט שוקולד צ’יפס.

חשוב לדעת

  • ניתן להמיס מעט שוקולד ולזלף על העוגה.
  • את העוגה שומרים בקופסא אטומה במקרר.
  • ניתן לחילופין להכין גאנש שוקולד חלב, אך העוגה מספיק מתוקה לכן עדיף למלא בגאנש מריר.

ממליצה לבקר במתכונים נוספים שלי: טארט שוקולד מהיר וללא אפייה | קאפקייקס שוקולד (מטריפים) ללא ביצים | עוגיות שוקולד צ’יפס XL מניו יורק.

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.