⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
עוגת שמרים קראנץ׳, לא דומה בשום צורה לעוגת שמרים רגילה. היא עשויה משכבות של קיפולי חמאה, שמעניקות לבצק מרקם עשיר ומעטפת פריכה.
ההכנה אומנם יותר ארוכה ומסובכת מבצק שמרים רגיל, אבל אני מבטיחה לכם שהתוצאה שווה את המאמץ!
אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי 🙂
מצרכים ל-3 עוגות
תוכן עניינים
לבצק
- 20 גרם שמרים טריים.
- 580 גרם קמח.
- 130 מ”ל מים קרים.
- 80 גרם סוכר.
- 80 גרם חמאה קרה.
- 130 גרם ביצים.
- 8 גרם מלח.
- 200 גרם חמאה לקיפול.
- מעט שוקולד צ’יפס לפיזור (אופציונלי).
- ביצה טרופה להברשה.
למילוי
- 100 גרם קקאו.
- 240 גרם חמאה מומסת.
- 240 גרם סוכר.
לסירופ
- 300 גרם סוכר.
- 150 מ”ל מים.
אופן ההכנה
- ערב קודם מתחילים בהכנת הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים שמרים ומים ומערבבים מעט להמסה.
- מוסיפים קמח, סוכר, ביצים ומלח ולשים במהירות נמוכה עד לאיחוד.
- חותכים את החמאה לקוביות, ומוסיפים בכל פעם קצת עד להטמעה. לשים כ-6 דק’ עד לקבלת כדור בצק.
- מעבירים את הבצק למשטח מעט מקומח, ובעזרת הידיים משטחים את הבצק לצורת מלבן (מה שיקל עלינו בעת הרידוד).
- עוטפים היטב בניילון נצמד, ומכניסים לקירור של כ-5 שעות ועדיפות ללילה שלם.
- ריבוע חמאה – מניחים את החמאה בין שני ניירות אפייה, מרדדים עד לעובי של 1 ס”מ, משתדלים לשמור על צורה ריבועית (ראו תמונה), ומכניסים לקירור עד להרכבה.
- לאחר קירור הבצק מקמחים משטח עבודה, ומרדדים את הבצק לאורך לצורת מלבן.
- מוודאים תמיד שהבצק לא נדבק לשיש, במידה וכן עצורים את הרידוד ומקמחים מעט.
- מוציאים מהמקרר את ריבוע החמאה, ומניחים אותו במרכז הבצק.
- מקפלים את הבצק מעל ריבוע החמאה כריצ׳רץ׳, כך שכל החמאה עטופה בבצק.
- מרדדים את הבצק לאורך, מקפלים את הבצק לשלוש ומסובבים את הבצק כאשר צד התפר מימין.
- מרדדים שוב לאורך, ומקפלים שוב לשלוש.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד, ומקררים כ- 40 דק’.
- לאחר הקירור ממשיכים בקיפולים – מקמחים שוב משטח עבודה, מרדדים לאורך ומקפלים ל-3.
- מסובבים שוב את הבצק כך שקו התפר מימין, מרדדים ומקפלים ל-3.
- עוטפים בניילון נצמד ומקררים את הבצק 3-4 שעות לפחות.
- לאחר קירור הבצק מתחילים בהכנת המילוי.
הכנת המילוי
- במיקרו ממיסים את החמאה בפולסים, מוסיפים את הקקאו והסוכר ומערבבים לאיחוד.
- מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים (עדיף לשקול), ומרדדים לעלה דק.
- מורחים בשכבה אחידה את המילוי, ומישרים בעזרת פלטה קטנה.
- מפזרים שוקולד צ’יפס ומגלגלים לרולדה.
- חוצים את הרולדה לאורך לקבלת שתי רצועות.
- מלפפים לצמה ומניחים על תבנית אינגליש קייק, ממשיכים כך עד לסיום הבצק.
- מכסים את השמרים במגבת נקייה, ומתפיחים כ-40 דק’.
- בנתיים מכינים את סירופ הסוכר: בסיר שמים סוכר ומים ומביאים לרתיחה עד להסמכה קלה, מניחים בצד עד לשימוש.
- לאחר ההתפחה מברישים בביצה טרופה, ואופים על תנור שחומם מראש ל-175 מעלות 35-40 דק’.
- כשהעוגות יוצאות מהתנור, מברישים בסירופ הסוכר שהכנו, ומניחים לצינון מוחלט בטמפ’ החדר.
חשוב לדעת
- במקום המילוי ניתן להשתמש בנוטלה, או כל מילוי אחר שאתם אוהבים.
- את העוגה שומרים בטמפ’ החדר עד כ-3 ימים.
- ניתן להקפיא את העוגות כשהם עטופים היטב בנייר כסף.
- אין על עוגת שמרים קראנץ׳ 🙂