fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

בייגלה מתוק, רך ואווירי, בזיגוג סירופ סוכר ובציפוי שקדים פרוסים או שומשום. בצק שמרים מושלם ונעים לעבודה. הסוד לקבלת בייגלה רך הוא הקפדה על זמני ההתפחה לאחר כל שלב, לכן חשוב לא לדלג או למהר. לאחר האפייה, עטפתי היטב כמה יחידות של בייגלה והכנסתי למקפיא. למחרת בבוקר הפשרתי על השיש, והבייגלה היה כל כך טרי ורך כאילו הרגע יצא מהתנור.

בייגלה מתוק | צילום: ספיר דהן
בייגלה מתוק | צילום: ספיר דהן

מצרכים לכ-10 יחידות בייגלה מתוק

לבצק

  • ביצה L.
  • 700 גרם קמח (5 כוסות).
  • 15 גרם שמרים יבשים (כף וחצי).
  • 120 גרם סוכר (2\1 כוס + 2 כפות).
  • 100 גרם שמן (2\1 כוס).
  • 300 מ”ל מים (4\1 1 כוסות).
  • 4\1 כפית קינמון (אופציונלי).
  • קורט מלח.

לסירופ

  • 200 גרם סוכר (כוס).
  • 240 מ”ל מים (כוס).
  • כף מיץ לימון.

לציפוי

  • ביצה טרופה.
  • שקדים פרוסים \ שומשום.

אופן ההכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים, סוכר וקינמון ומערבבים.
  2. מוסיפים מים, ביצה, שמן ומלח ומעבדים במהירות בינונית במשך כ-10 דק’, עד לקבלת כדור בצק אחיד, רך ונעים (במידה והבצק מרגיש לכם יבש, תוסיפו עוד טיפה מים).
  3. משמנים קערה עמוקה במעט שמן ומניחים את הבצק בתוכה. עוטפים בניילון נצמד ומשאירים להתפחה במשך כ-40 דק’.
  4. מקמחים משטח עבודה במעט קמח, ולשים את הבצק להוצאת אוויר. מחלקים את הבצק ל-10 כדורים שווים (במשקל של 120 גרם). מניחים אותם במרווחים על משטח העבודה, מכסים במגבת נקייה ומשאירים להתפחה נוספת של כ-20 דק’.
  5. בינתיים מכינים את סירופ הסוכר: בקלחת מניחים סוכר, מים ומיץ לימון. מבשלים עד להמסת הסוכר ולהסמכה קלה. מכבים ומשאירים את הסירופ להתקרר.
  6. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  7. לאחר ההתפחה, יוצרים מכל כדור נחש ארוך ועבה, ומהדקים לצורת בייגלה. מניחים את הבייגלה במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים ומשאירים להתפחה כ- 20 דק’.
  8. מברישים כל בייגלה בביצה טרופה, ומפזרים מעל שקדים פרוסים \ שומשום. מכניסים לאפייה למשך כ-20-25 דק’ או עד להשחמה.
  9. כשהבייגלה יוצאים מהתנור מברישים אותם בנדיבות בסירופ סוכר.

אולי תאהבו גם: בייגל אמריקאי | מקלות בייגל ירושלמי במילוי פיצה | מאפה מוצרלה ועשבי תיבול | לחם תפוחי אדמה

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.