fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

העוגה הבאה היא שילוב של פאי תפוחים ועוגת גבינה. הכל מתחיל מבצק פריך פשוט וקל להכנה, מעליו מלית תפוחים וקינמון ולבסוף שכבה דקה של עוגת גבינה אפויה. הנוזלים של התפוחים חודרים לבצק בזמן האפייה ומרככים אותו עוד יותר, מלית התפוחים מתוקה בדיוק במידה הנכונה ועוגת הגבינה קרמית ומשתלבת נהדר.

כמה נקודות חשובות לפני שמתחילים:

  • במידה ונשאר לכם מהבצק פריך, ניתן לעטוף היטב בניילון נצמד ולהקפיא עד כ-3 שבועות. במידת הצורך מעבירים להפשרה במקרר.
  • חשוב מאוד לסחוט את התפוחים היטב שכל הנוזלים יצאו.
פאי תפוחים וגבינה | צילום: ספיר דהן
פאי תפוחים וגבינה | צילום: ספיר דהן

מצרכים לפאי תפוחים וגבינה – תבנית פאי מלבנית 35 ס”מ או תבנית פאי עגולה 24 ס”מ

לתחתית

  • 250 גרם קמח (2\1 1 כוסות + 4 כפות).
  • 5 גרם אבקת אפייה (כפית).
  • 125 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות.
  • ביצה L.
  • 100 גרם סוכר (2\1 כוס).

למלית התפוחים

  • 4 תפוחים קלופים ומגוררים דק.
  • 100 גרם סוכר (2\1 כוס).
  • כפית קינמון (ניתן להפחית אם לא אוהבים).

למלית הגבינה

  • 270 גרם גבינת שמנת בטעם טבעי (אני השתמשתי בגבינת נפוליאון 25%).
  • 2 ביצים L בטמפ’ החדר.
  • 60 גרם סוכר (4\1 כוס).
  • 10 גרם קורנפלור (כף).
  • כפית תמצית וניל.
  • 50 מ”ל שמנת מתוקה.

אופן ההכנה

  1. מתחילים בהכנת בצק פריך: בקערה רחבה מערבבים יחד קמח ואבקת אפייה. מוסיפים אל הקערה חמאה רכה, ביצה וסוכר ולשים עד לאיחוד (הימנעו מעיבוד יתר). במידה והבצק מרגיש לכם יבש, תוכלו להוסיף כף חלב וללוש שוב.
  2. מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפייה. מסירים את הנייר העליון, מניחים על גביי התבנית ומהדקים היטב גם את התחתית וגם את השוליים. ניתן גם לקחת חתיכות של בצק ולהדק אל התבנית. לאחר מכן מכניסים את התבנית למקפיא להתייצבות.
  3. מלית התפוחים: מניחים את התפוחים המגוררים בקערה, מוסיפים סוכר ומערבבים היטב. מניחים בצד למשך כ-רבע שעה עד שהתפוחים מגירים את כל הנוזלים.
  4. לאחר המנוחה סוחטים היטב את התפוחים ומעבירים לקערה נקייה. מוסיפים קינמון ומערבבים. מוציאים את התבנית מהמקפיא, ומשטחים את תערובת התפוחים בשכבה אחידה.
  5. מלית הגבינה: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  6. בקערה רחבה מניחים גבינת שמנת וסוכר, וטורפים היטב. מוסיפים ביצה אחת בכל פעם וטורפים עד להטמעתן.
  7. מוסיפים את תמצית הוניל והשמנת המתוקה, וטורפים שוב לאיחוד.
  8. מוסיפים את הקורנפלור וטורפים עד להטמעה. שופכים את הבלילה מעל מלית התפוחים.
  9. אופים כ-40-45 דקות, ומצננים לחלוטין.
  10. עוטפים היטב ומכנסים ללילה במקרר. לאחר הקירור חותכים למשולשים וזוללים.

אולי תאהבו גם : פאי גבינה ולוטוס | פאי שכבות מפנק | פאי שוקולד וחמאת בוטנים | פאי לימון קלאסי

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.