⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
מתחילים בתחתית של עוגית שורטברד (עוגית חמאה סקוטית), ממשיכים לגאנש פיסטוק ושוקולד לבן מהפנט במרקם טופי, ומסיימים עם פיסטוקים קלויים וציפוי שוקולד קריספי, ממש כמו של גלידת מגנום. נשמע כמו טיול בגן עדן, נכון? פינוק פיסטוק 3 שכבות שלא רק נראה מיליון דולר, אלא הוא גם משלב בין מרקמים וטעמים שיגרמו לכם לעצום את העיניים בכל ביס.
- עקבו אחריי באינסטגרם ובפייסבוק. הכנתם פינוק פיסטוק 3 שכבות? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
- הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ וקבלו את כל המתכונים ישירות לנייד!
- הרשמו לניוזלטר שלי ולא תפספסו שום מתכון.
נקודות חשובות לפני שמתחילים
תוכן עניינים
- המתכון מצריך הכנות יום קודם.
- יש להכניס את הגנאש לקירור למשך לילה שלם – חשוב מאוד לא לדלג על שלב זה.
- אני השתמשתי בתבנית אפיה מלבנית 38*26 ס”מ עם ציפוי מונע הידבקות של ארקוסטיל.
מצרכים לשכבות
לתחתית שורטברד
- 130 גרם חמאה בטמפ’ החדר.
- 60 גרם אבקת סוכר.
- 180 גרם קמח.
- 2\1 כפית מלח.
- 2\1 כפית תמצית וניל.
לגאנש פיסטוק ושוקולד לבן
- 300 גרם שוקולד לבן איכותי.
- 70 גרם מחית פיסטוק – מתכון למחית ביתית תוכלו למצוא כאן.
- 20 גרם סוכר אינוורטי \ גלוקוזה.
- 175 מ”ל שמנת מתוקה.
לטופינג
- 100 גרם פיסטוקים קלויים.
- 20 גרם פיסטוקים טחונים לאבקה.
- 300 גרם שוקולד מריר (לפחות 55% מוצקי קקאו).
- כף שמן.
אופן ההכנה
- יום קודם מתחילים בהכנת הגאנש: בקערה מתאימה למיקרו מניחים את השוקולד הלבן וממיסים בפולסים קצרים עד להמסה מלאה (יש לערבב בין פולס לפולס).
- מוסיפים אל השוקולד המומס את מחית הפיסטוק ומערבבים לאיחוד.
- בקלחת שמים שמנת וסוכר אינוורטי ומביאים לרתיחה קלה, שופכים על תערובת השוקולד ומערבבים.
- בעזרת בלנדר מוט מעבדים את התערובת עד שהיא חלקה ואחידה.
- מעבירים לתבנית פיירקס ומכסים בניילון נצמד (ניתן גם להעביר לקופסא).
- מכניסים לקירור ללילה שלם.
- ביום ההרכבה מתחילים בהכנת תחתית השורטברד: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים חמאה, תמצית וניל ואבקת סוכר, מקרימים כ- 4 דק’ עד לקבלת מרקם משחתי.
- מוסיפים קמח ומלח ומעבדים עד לקבלת פירורי בצק.
- עוצרים את פעילות המיקסר, מעבירים את הפירורים למשטח מקומח קלות ומעבדים לכדור.
- משטחים את הבצק בתבנית בצורה אחידה ודקה (אם אין ברשותכם תבנית מונעת הדבקה יש להשתמש בנייר אפייה).
- מכסים את התבנית בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה.
- לאחר הקירור מסמנים את הבצק לריבועים בגודל הרצוי ומכניסים לאפייה לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ- 12 דק’.
- מניחים לצינון, עוברים עם סכין חדה על הסימונים ומחלצים.
- מוציאים את הגאנש מהמקרר ומעבירים לשקית זילוף.
- מזלפים על כל עוגיה 3-4 פסים ומניחים מעל פיסטוקים.
- מכניסים למקפיא למשך שעה נוספת.
- בקערה מניחים את השוקולד המריר וממיסים בפולסים קצרים עד להמסה מלאה (יש לערבב בין פולס לפולס).
- מוסיפים את השמן ומערבבים.
- נועצים קיסם במרכז החטיף וטובלים בתוך השוקולד, מנערים בזהירות להסרת עודפים.
- מפזרים מעל מעט מהפיסטוקים הטחונים ומכניסים למקפיא.
- לאחר מכן מעבירים לקופסא ומאחסנים במקרר.
חשוב לדעת
- ניתן לשמור את החטיפים גם במקפיא לקבלת מרקם של גלידה.
- ניתן להחליף את הציפוי לשוקולד לבן או חלב, אך לטעמי החטיף מתוק מספיק.
אולי תאהבו גם: מגנום פיסטוק ביתי | עוגיות רול פיצוחים | בקלאווה קדאיף עם מלית פיצוחים | באונטי ביתי – חטיף קוקוס ושוקולד טבעוני