fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

זהירות: לפניכם מתכון למחית פיסטוק ביתית משגעת!
זה לא סוד שחומרי אפייה הם לא דבר זול, ומחיות אף יותר. הנה לכם מתכון מפורט להכנת מחית פיסטוק ביתית בקלי קלות.

מחית פיסטוק עשויה למעשה מפיסטוקים קלויים שנטחנים במשך כמה דקות בכדי לשחרר מהם את השומן. לאחר כמה דקות של עיבוד, מקבלים מחית ירקרקה או חומה ומוסיפים שמן בכדי לקבל מרקם יותר חלקלק.

ניתן לאחסן את המחית במקרר, ולצרוך כשרוצים להכין משהו טעים, אבל היא כל כך טעימה, שגם עם כפית אפשר להתפנק.

אחרי המתכון הזה, רוצו להכין מגנום פיסטוק ביתי משגע.

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם מחית פיסטוק ביתית? רוצים להשוויץ? תייגו אותי 🙂

מצרכים

  • 150 גרם פיסטוקים קלויים.
  • 60 גרם סוכר (¼ כוס).
  • 20 מ”ל מים. (3 כפות).
  • 30 גרם אבקת שקדים. 
  • 1 כף שמן.

מחית פיסטוק – אופן ההכנה

  1. בקלחת על אש קטנה שמים את המים והסוכר, ומביאים לרתיחה עד לבעבוע.
  2. כשהתערובת מבעבעת, מוסיפים את הפיסטוקים ואת אבקת השקדים ומערבבים כל הזמן עד להיווצרות סבלה (ראו תמונה למטה).
  3. מכבים את האש ומעבירים את התערובת למעבד מזון.
סבלה פיסטוקים | צילום: ספיר דהן
  1. טוחנים בפולסים עד לקבלת מחית גבשושית, מוסיפים את כף השמן וממשיכים את הטחינה עד לקבלת מחית חלקה.
  2. מאחסנים את מחית הפיסטוק בצנצנת במקרר עד כ-חודש ימים.

אז, מה יותר טוב ממחית פיסטוק ביתית שהכנתם בעצמכם? 🙂

שאלות? מוזמנים לרשום לי למטה, אשתדל לענות לכולם 🙂

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.